Sigurna igra i laka pobjeda Srbije na početku

89 pregleda 0 komentar(a)
Srbija - Kina, Foto: Rss.org.rs
Srbija - Kina, Foto: Rss.org.rs
Ažurirano: 02.12.2017. 17:09h

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobjedom je počela Svjetsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je danas u Lajpcigu pobijedila Kinu sa 43:23 (21:11) u prvom kolu Grupe D.

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su kapiten Katarina Krpež Šlezak i Sanja Damnjanović sa po osam golova, Sanja Radosavljević je postigla pet, a Sladjana Pop-Lazić i Dragana Cvijić po četiri.

Srbija je od početka do kraja meča dominirala na terenu i ni u jednom momentu nije dozvolila Kineskinjama da se približe.

"Zadovoljan sam jer su djevojke svjesne gde su došle i šta im je činiti. Od prvog sekunda su ušle ozbiljno u igru i tako završile. To me jako raduje, da nisu popustile, već su držale ritam svih 60 minuta. To nam je potrebno za naredne utakmice koje dolaze na Svjetskom prvenstvu", rekao je selektor Srbije Ljubomir Obradović

Golovima Krpež Šlezak i Damnjanović, Srbija je već poslije desetak minuta igre stigla do osam golova prednosti (9:1) i to je bio uvod u, na kraju, ubedljiv trijumf izabranica Ljubomira Obradovića.

Najveća prednost Srbije u prvom poluvremenu iznosila je 10 golova, da bi u nastavku ona samo rasla do konačnih 20 na kraju meča.

U prvom meču Grupe D Njemačka je juče pobijedila Kamerun sa 28:15.

Srbija u drugom kolu, sjutra od 14 sati, igra protiv Kameruna.

"To je jedna dosta korpulentna ekipa. Pružile su dobar otpor Njemicama u prvom poluvremenu. Slomile su ih u drugom poluvremenu. Očekujem nezgodnu utakmicu, ali i pored toga sam optimista. Nećemo nikoga precenjivati, niti potcjenjivati. Znamo šta je naš kvalitet i moramo da vjerujemo u njega. To ćemo maksimalno koristiti na ovom SP", dodao je Obradović.

Crna Gora prvi meč na SP igra večeras od 20.30 protiv Danske.

Bonus video: