rukometaši iz budve primili samo jednu platu

Apel Budvanske Rivijere u rješavanju finansijskih problema

Rukometaši Budvanske Rivijere su ove sezoen primili samo jednu platu, Upravni odbor apeluje na pomoć u opstanku kluba

4149 pregleda 1 komentar(a)
Klub u problemima uprkos rezultatima iznad očekivanja i prognoza, Foto: RK Budvanska rivijera
Klub u problemima uprkos rezultatima iznad očekivanja i prognoza, Foto: RK Budvanska rivijera

Rukometni klub Budvanska Rivijera iz Budve, poštujući cjelokupnu sportsku javnost, a naročito ljubitelje rukometa, je prinuđen obratiti se javnosti:

"Više od decenije naš klub se takmiči u najvišem rangu takmičenja. U tom periodu pokazali smo da nijesmo od onih kojima je medijska pažnja jedino sredstvo u rješavanju klupske problematike. I kada smo osvajali trofeje, i kada smo napuštali parket pognute glave, vjerovali smo samo u rad. Upravo zahvaljujući radu izborili smo zapaženo mjesto na crnogorskoj rukometnoj sceni. Rad nam je donio trofeje u svim selekcijama. Rad nas je promovisao u nekada najuspješniji sportski kolektiv u Budvi, gradu sporta.

"Klub čine istinski sportski radnici, igrači i prijatelji kluba, kojima je jedini cilj stvoriti zdrav sportski kolektiv u Budvi. Kolektiv koji će kao i do sada dati pravi putokaz u rukometnom usavršavanju djece, kao i u njihovom budućem životu. Kao takvi, djecu učimo istini, a njihov sud, sud njihovih roditelja, naših prvotimaca i naših sugrađana nam je jedino relevantan. A istina je slijedeća:

"Sve pobjede ostvarene trudom i znanjem na terenu nijesu izgleda dovoljne da rukomet u Budvi opstane. Ogromni entuzijazam svih u klubu, prvesntveno igrača i stručnog štaba možda nije vrednovan na pravi način, ili možda nije bilo mogućnosti za to. Kako god, u poslijednjim trenucima smo uspjeli obezbjediti sredstva za odigravanje utakmice 7.kola Mini lige sa kolegama iz Tivta. Takođe su obezbjeđena sredstva da pionirski sastav danas završi takmičenje u svojoj uzrasnoj kategoriji. I dalje imamo čvrsta obećanja da će se do početka polufinala Kup situacija popraviti. Samim tim ,i ovim putem imolimo sve relevantne faktore, pojedince i političke predstavnike da stanu iskreno iza ovog kluba i njegovih rezultata.

"Potrebno je da se stane iza igrača i stručnog štaba koji su u ovoj sezoni primili jednu platu! Da stanu iza kluba koji je na današnji dan prije pet godina postao seniorski, kadetski i pionirski prvak Crne Gore. Jednostavno, mi nećemo i ne možemo nazad, hoćemo naprijed i neophodna nam je pomoć! Ne želimo biti ničiji poligon za političko nadmudrivanje. Niko nema prava na to niti ćemo to dozvoliti. Uprava, stručni štab i igrači kluba su ispunili sve što se pred njih postavilo prethodnih godina, čak i više od prognoza i više nego što se očekivalo.

"Molimo vas još jednom - ne dozvolite da na ovaj način završimo takmičenja. Ne dozvolite da prekršite obećanja koje ste nam svi dali! Mi smo naša ispunili. Ne zaboravite, i mi imamo porodice, djecu...i njima je Nova godina, Božić, Uskrs, Prvi maj...

"Omogućite nam da na pravi način izađemo na megdan sportskim prijateljima sa Cetinja već u srijedu, da pokušamo obradovati naše navijače i sugrađane kao mnogo puta ove godine.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima, rukometnim radnicima, reprezentativcima koji su ponikli u našem klubu, kao i onima kojima je naš klub bio "odskočna daska" za inostrani i reprezenatativni poziv, na iskrenoj podršci u ovom trenutku. Punu zahvalnost dugujemo našim sponzorima u Budvi, sugrađanima i roditeljima na iskrenoj ponuđenoj pomoći .Svi su oni imali doprinos u ostvarivanju najboljih rezultata ovog Kluba", zaključuje s eu saopštenju Upravnog odbora Budvanske Rivijere.

Preporučujemo za Vas