Lovćen traži osvetu Budvanima u finalu prije finala

U prvom meču finalnog turnira, Lovćen danas (17) na Cetinju dočekuje Budvansku rivijeru, od koje je doživio jedini poraz u prethodnih 18 mjeseci. Od 20 časova igraju Komovi - Berane 1949

1396 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Bulajić (Lovćen) i Marko Simović (Budbvanska rivijera) u ligaškom duelu, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Slobodan Bulajić (Lovćen) i Marko Simović (Budbvanska rivijera) u ligaškom duelu, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Pitanje prvaka je praktično riješeno, jer je Lovćen cijele sezone dominirao i potreban mu je još samo bod u posljednja tri kola da deveti put postane šampion Crne Gore.

Zbog toga je zanimljiva samo borba za trofej u Kupu, a danas (17 časova) na Cetinju, na startu završnog turnira, igra se finale prije finala - domaćin dočekuje Budvansku rivijeru, jedinu ekipu od koje je izgubio od decembra 2019. godine. Cetinjani imaju ogroman motiv za osvetu, jer su u Budvi prije 24 dana poraženi čak 36:24.

- Igramo protiv jedine ekipe od koje smo izgubili u posljednjih 18 mjeseci, to je dovoljan razlog da budemo 100 odsto spremni i motivisani. Prije početka sezone smo postavili cilj da osvojimo Kup za prošlu i ovu godinu, kao i šampionsku titulu. Jedno smo uradili, od drugog smo na milimetar, a svjesni smo da će nam biti teško da pobijedimo Budvane. Mislim, ipak, da smo spremni za to - rekao je trener Lovćena Duško Milić.

Budvani su se zimus pojačali dolaskom lijevog beka Đorđa Peruničića iz tivatskog Partizana i lijevog krila Danila Pajovića baš iz Lovćena.

- Dolazak Peruničića i Pajovića ih je i te kako unaprijedio, I Marko Simović se potpuno oporavio i igra odlično cijele sezone, a tu su igrači koji su dugo zajedno. Za Budvansku rivijeru sam i prije početka sezone govorio da će nam biti najveći konkurent. Odavno nije izgubila utakmicu, pa nas čeka velika borba i neizvjesna utakmica - poručio je Milić.

Rivijera ima problema sa finansijama, a iz kluba su prije nekoliko dana saopštili da su primili samo jednu platu. Dejan Dragnić, ipak, ne želi da o tome govori.

- Završnica Kupa je uvijek praznik rukometa, očekujem dobru utakmicu s obje strane. Ko bude bolje neka uđe u finale, a tamo ga sigurno neće očekivati nimalo lak posao - jasan je 44-godišnji Nikšićanin na klupi Budve.

„Narandžasti” su u seriji od osam pobjeda, na kojima su imali gol-razliku plus 63. U drugom dijelu sezone imaju skor 12:1, a sve se to poklopilo sa dolaskom Peruničića i Pajovića.

- Odmah su se uklopili u naš sistem rada i već su nam puno pomogli. Bio nam je neophodan neko poslije svih povreda bekova, a kad smo već morali da dovodimo, zašto ne bismo najboljeg? Peruničić je izuzetan sportista, profesionalac, koji je bio baš potreban ovom timu.

Dragnić u timu ima nekoliko igrača koji su 2016. osvojili titulu prvaka Crne Gore, kao i nekadašnjeg reprezentativca Marka Simovića, a klasu su dokazali time što su jedini trijumfovali protiv Lovćena. Pokušaće da to ponove.

- Lovćen je izuzetno kvalitetna ekipa, ima najdužu klupu, što mu je pomoglo u situaciji sa kovidom, ali mislim da možemo da igramo sa njim. Pobijediće ko bude imao više inspiracije, može pojedinac da odluči. Izuzetno cijenim rivala, favorit je, ali ćemo se boriti. Sigurno je da se nećemo pustiti - naglasio je Dragnić.

Od 20 časova igra se drugo polufinale, lokalni derbi između Berana 1949 i Komova. U međusobnim duelima u ligi su viđena, kladioničarskim žargonom rečeno, sva tri „znaka” - tim iz Andrijevice je u 3. kolu SBbet Prve lige slavio 18:17, u 12. je bilo 21:21, a u 5. rundi Mini lige za prvaka 24:21 za Berance.

- Mi smo na polusezoni odradili posao, jer nam je tražen opstanak, a došli smo i do finalnog turnira Kupa. Ovo polufinale je za nas utakmica sezone, daćemo sve i idemo na pobjedu. U prvom meču protiv Komova smo gubili sedam razlike, preokrenuli, pa izgubili. To je bio danak neiskustvu, jer je ekipa sastavljena od mladih igrača, osim Danića i Trifunovića. Mislim da smo napredovali od te do posljednje utakmice sa Komovima, jer smo riješili njihovu atipičnu odbranu 3-2-1 i 3-3 i pobijedili. Na sva tri susreta smo ih spustili na mali broj golova, to najbitnija stvar kad igramo protiv njih - naglasio je trener Beranaca, Milan-Miki Novović.

Njegov kolega sa klupe Komova, Radoje Lekić, smatra da će presuditi tehničke greške, kao u svim mečevima u ligi.

- Naše ambicije su jasne od početka sezone - želimo što bolji plasman i pokušaćemo da uđemo u finale protiv naših starih znanaca. Svi igrači su spremni, ima sitnijih povreda, ali tako je uvijek u rukometu. Svi smo u posljednje vrijeme taktizirali, jer je liga riješena, pa se ekipe paze. Imamo mali fond igrača, a odigrali smo 10 utakmica u mjesec, što je teško na fizičkom planu da se izdrži svima, osim Lovćenu, koji ima praktično dvije postave - naglasio je Lekić.

RASPORED - SRIJEDA

Lovćen - Budvanska rivijera 17.00

Komovi - Berane 1949 20.00

ČETVRTAK

Finale 18.00

Bonus video: