U finalu Lovćen i Komovi, Igor Marković sa pola terena srušio Budvane

Nekadašnji reprezentativac je kaznio rizičnu igru Budvana, koji su pri rezultatu 30:29 na tajm-autu dogovorili napad sedam na šest. Pred protivničkim golom se pojavio i golman Lazar Pešić, koji je i zatresao mrežu za izjednačenje, ali je taj pogodak stigao prerano

5487 pregleda 4 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Privatna arhiva
Rukometaši Lovćena, Foto: Privatna arhiva

Golom Igora Markovića sa centra u praznu mrežu, četiri sekunde prije kraja za konačnih 31:30 protiv Budvanske rivijere, Lovćen je stigao do 18. finala nacionalnog Kupa u klupskoj istoriji, 13. u nezavisnoj Crnoj Gori.

U borbi za svoj 11. pehar Kupa Crne Gore (ima i dva u SR Jugoslaviji) rukometaše sa Cetinja sjutra (18 časova) sačekaće Komovi, koji su u lokalnom derbiju savladali Berane 1949 (24:20).

Biće to duel osvajača posljednja dva pehara u Kupu i donedavno najvećih rivala u Crnoj Gori, prije nego što je Rivijera preuzela status najveće prijetnje Lovćenu...

Nekadašnji reprezentativac je kaznio rizičnu igru Budvana, koji su pri rezultatu 30:29 na tajm-autu dogovorili napad sedam na šest. Pred protivničkim golom se pojavio i golman Lazar Pešić, koji je i zatresao mrežu za izjednačenje, ali je taj pogodak stigao prerano.

Marković je od saigrača tražio da mu odmah dodaju loptu, dotrčao do centra i svojim šestim pogotkom donio veliko slavlje Cetinjanima.

Efikasniji od njega je bio Nemanja Drakulović sa sedam golova, dok su se kod Rivijere istakli kapiten Radivoje Đođić sa osam i bivši reprezentativac Marko Simović sa šest.

Uzbudljivo je bilo i u derbiju sjevera, ali su Komovi bili za nijansu bolji i zasluženo slavili 24:20.

Balša Račić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, pet je dao Nemanja Marsenić, a po četiri Vladan Kastratović i Slobodan Zonjić. Berance su predvodili Nemanja Đurašković sa devet i Slaven Lekić sa pet.

Bonus video: