saopšteno iz rscg-a

Jeraminok naslijedila Markoč na klupi juniorki

Juniorsku selekciju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina koje će biti održano u Sloveniji od 8. do 18. jula

3506 pregleda 5 komentar(a)
Jeraminok, Foto: Boris Pejović
Jeraminok, Foto: Boris Pejović

Dugogodišnja rukometašica Budućnosti, Tatjana Jeraminok nova je selektorka ženske juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Ona će, odlukom Upravnog odbora, na klupi naslijediti Gabrijelu Markoč koja je vodila tu generaciju na posljednjem takmičenju.

Markoč se, zbog porodičnih razloga, vratila u Mađarsku.

Juniorsku selekciju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina koje će biti održano u Sloveniji od 8. do 18. jula.

Reprezentacija u srijedu počinje pripreme za šampionat u Sloveniji, a poznat je i spisak od 20 igračica koje će konkurisati za mjesto u timu.

Na spisku su:

golmanke Jovana Kadović, Milena Vujisić i Marija Marsenić (Budućnost), lijeva krila Nađa Kadović, Milica Anđušić (Budućnost) i Nataša Vuković (Levalea 2010), desna krila Anastasija Marsenić, Anja Bojanić (Budućnost) i Danila Radonjić (Nikšić), bekovi Suzana Zečević (Feniks), Ana Radović (Tivat), Mina Novović, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Katarina Džaferović, Ivana Đurović i Velida Hadžaj (Budućnost), te pivoti Anastasija Krivokapić, Nikoleta Pejović (Budućnost) i Žana Bulatović (Levalea 2010). Na spisku rezervnih igračica su Vanja Kovačević (Nikšić), Božidara Delibašić (Levalea 2010), Nevena Lopičić (Budućnost), Milena Gardašević (Trebjesa) i Anđela Kovačević (bez kluba). U stručnom štabu su još Mirjana Milenković i fizioterapeut Anđelka Lekić.