„Lavice” izgubile od Srbije u drugom meču u Baru

Per Johanson je odmarao Jovanku Radičević, Milenu Raičević i Marinu Rajčić
4 komentar(a)
Tatjana Brnović, Foto: Savo Prelević
Tatjana Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2017. 15:54h

Osamnaest sati nakon prvog susreta, rukometašice Crne Gore i Srbije su odigrale novi prijateljski meč u Baru. Ovog puta je rezultat bio potpuno drugačiji - gošće su se osvetile za ubjedljiv poraz u „Topolici” (36:26) i slavile sa 31:25.

Per Johanson je odmarao Jovanku Radičević, Milenu Raičević i Marinu Rajčić, ali su „lavice” kontrolisale dešavanja na terenu do sredine prvog poluvremena. Nekoliko puta su imale tri gola prednosti, da bi tada rival pronašao recept kako da im se suprotstavi. Srbija je u 23. minutu drugi put povela (imala i 1:0), a u nastavku je bila bolja i zasluženo stigla do pobjede.

Rukometašicama Crne Gore je to bio drugi i posljednji test pred Svjetsko prvenstvo. „Crvene” sjutra u devet časova putuju u njemački Oldenburg, gdje će u subotu igrati prvi meč grupe C sa Danskom. Dan kasnije rival je Rusija, potom su za utorak i srijedu zakazani dueli sa Japanom i Tunisom, a u petak na zatvaranju grupe sa Brazilom.

Srbija bi mogla da bude rival u osmini finala, jer je u grupi D sa Njemačkom, Holandijom, Južnom Korejom, Kinom i Kamerunom.

„U Njemačkoj treba da pokažemo izdanje iz prvog meča sa Srbijom. Prva utakmica nam je donijela dobre stvari, a druga ukazala na čemu još moramo da radimo. Imamo dosta novih stvari, moramo na sve da budemo spremne. Neophodno je da igramo brže, jer nam to leži i što smo više u tom ritmu to je bolje za nas. Imamo još pet dana, tako da ćemo se odmoriti i spremiti za duel sa Danskom”, rekla je Rajčićeva.

Ljubomir Obradović u Baru nije mogao da računa na najbolju igračicu Andreu Lekić (propustiće i prva dva meča na SP), golmanku Katarinu Tomašević i prvo desno krilo Katarinu Krpež-Šlezak.

„Drago mi je da smo u drugom poluvremenu našli rješenje za brzu iugru Crne Gore i upisali pobjedu, jer je jako važno da ne idemo sa porazom na Svjetsko prvenstvo. Crna Gora je stabilna ekipa i očekujem da ode korak, možda i dva dalje nego na prethodnom prventsvu”, naglasio je nekadašnji selektor rukometaša Crne Gore.

Crna Gora - Srbija 25:31 (13:14)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 100. Sudije: Vujačić i Kaluđerović (Crna Gora). Isključenja: Crna Gora 6, Srbija 8 minuta. Sedmerci: Crna Gora 4 (3), Srbija 6 (6).

Crna Gora: Rajčić, Hasanić (šest odbrana), Nenezić (pet odbrana), Radičević, Grbić 3, Despotović, Brnović 3, Ujkić 3, Klikovac 2, Premović, Konatar, Pavićević 3, Božović, Jauković 8, Ramusović, Malović 1, Bulatović 2, Raičević.

Srbija: Pantić, Tatalović, Čolić (devet odbrana i sedmerac), Radosavljević 3, Milojević, Kuridža, Števin 2, Lavko 4, Damnjanović 8 (6), L. Cvijić, T. Radojević 3, Pop-Lazić 1, D. Radojević, Lazić 1, Obradović 2, Nikolić 3, Stoiljković, D. Cvijić 4, Rančić, Dmitrović.

Bonus video: