„Lavice” pretrčale Srbiju na debiju Johansona

Jovanka Radičević je na povratku u nacionalni tim bila najbolja sa 11 golova
93 pregleda 15 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Savo Prelević
Jovanka Radičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2017. 20:40h

Na debiju Pera Johansona na klupi, rukometašice Crne Gore su rutinski i veoma ubjedljivo savladale Srbiju u Baru (36:26).

Odbrana će, kao i tokom sedmogodišnjeg mandata Dragana Adžića, biti zaštitni znak „lavica“ i tokom staža švedskog stručnjaka, ali će u napadu biti promjena.

Protiv tima koji vodi bivši selektor rukometaša Crne Gore Ljubomir Obradović je devet golova postignuto nakon brzog centra, a sedam iz kontri.

I igra je bila brža, ali je bilo i grešaka, na čemu Johanson mora da radi do subote i meča sa Danskom na otvaranju Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Srbija je povela u „Topolici” golom bivše igračice Budućnosti Dijane Števin i to je bilo sve što je uradila.

Odbrana „lavica” je bila neprobojna, pa je Obradović na 4:1 pozvao tajm-aut i promijenio bekovsku trojku.

Tim Pera Johansona je održavao razliku, a vjerovatno bi ona bila i osjetnija da se nisu izgubile tri lopte u pokušaju kontri (dvije Marina Rajčić, jednu Đurđina Jauković).

Srpkinje su iskoristile nekoliko grešaka domaćih i prišle na 5:4, ali je ubrzo bilo plus četiri (9:5), a zatim i plus pet (14:9, 25. minutu), nakon što je Jovanka Radičević u odbrani sa igračicom manje ukrala loptu i dala svoj peti gol.

Gošće su, ipak, uhvatile priključak golovima još jedne eks igračice Budućnosti Jelene Lavko (nekada Živković) i smanjile na 15:13.

Na odmoru je bilo 16:13, a nakon povratka iz svlačionica na terenu je postojao samo jedan tim. Crna Gora je konstantno pomjerala granicu rekordne razlike, da bi do dvocifrene stigla 11. pogotkom Radičevićeve (petim iz sedmerca) nakon tačno 50 minuta (31:21).

U finišu je dva puta bilo i plus 11...

Crna Gora - Srbija 36:26 (16:13)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 200. Sudije: Kažanegra i Vujačić (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 6 (6), Srbija 6 (5). Isključenja: Crna Gora 6, Srbija 14 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (14 odbrana), Hasanić, Nenezić (jedan sedmerac), RADIČEVIĆ 11 (5), GRBIĆ 2, Despotović 2, Brnović 1, Ujkić 2, Klikovac, Premović 2, Konatar, Pavićević, Božović, JAUKOVIĆ 5, RAMUSOVIĆ 3, BULATOVIĆ 6 (1), RAIČEVIĆ 2.

Srbija: Pantić (dvije odbrane), TATALOVIĆ (četiri odbrane), Čolić, RADOSAVLJEVIĆ 2, Milojević, Kuridža, ŠTEVIN 1, Lavko 6 (3), Damnjanović 4, L. Cvijić 1 (1), T. Radojević 4 (1), Pop-Lazić 2, D. Radojević, Lazić, OBRADOVIĆ 1, NIKOLIĆ 1, STOILJKOVIĆ 1, D. CVIJIĆ 1, Rančić, Dmitrović 2.

Bonus video: