Akcije Johansona na prvoj provjeri

„Trudimo se sve da ga maksimalno ispoštujemo novog selektora, ali smo svjesne da je malo vremena da uigramo sve što želimo. Moramo da budemo zadovoljne, jer smo za kratak period dosta toga uradile”, rekla je Itana Grbić
185 pregleda 0 komentar(a)
Ivana Božović i Itana Grbić, Foto: Savo Prelević
Ivana Božović i Itana Grbić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2017. 15:26h

Poslije pet dana rada sa Perom Johansonom, vrijeme je da se vidi kako su rukometašice Crne Gore prihvatile metode novog selektora.

„Lavice” uglas ističu da su zadovoljne radom sa Šveđaninom, da dobro funkcionišu, ali će se to najbolje vidjeti na terenu. U „Topolici”, večeras u 19.30 časova i sjutra u podne, „crvene” će igrati sa Srbijom, što će im biti generalne probe za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

„Super sarađujemo sa novim selektorom. Trudimo se sve da ga maksimalno ispoštujemo, ali smo svjesne da je malo vremena da uigramo sve što želimo. Moramo da budemo zadovoljne, jer smo za kratak period dosta toga uradile”.

„Johanson je oduševljen našom energijom i time koliko smo motivisane. Zadržale smo dosta stvari od prethodnog selektora, pogotovo u odbrani, a novi pokušava da uvede nešto novo u napadu. Trudili smo se da to usvojimo, a već sljedeće sedmice počinje Svjetsko prvenstvo i vidjećemo koliko smo uspjele u tome”, rekla je Itana Grbić.

Krilo Budućnosti smatra da će dvomeč sa komšinicama puno značiti ekipi.

„Vidjećemo kako će sve da izgleda na pravoj utakmici. Ako bude grešaka, moći ćemo da ih ispravimo do petka, kada igramo protiv Danske. Naš selektor je Šveđanin i siguran sam da će znati da postavi taktiku za prvi meč na šampionatu, jer se često susretao sa Danskom”, zaključila je 21-godišnja Podgoričanka.

Njena pet godina starija sugrađanka Ivana Božović se vratila u nacionalni tim nakon odlaska Dragana Adžića.

„Prelijep je osjećaj biti opet u reprezentaciji. Atmosfera je sjajna, ali je trener novi i nije lako sve uklopiti. Trudi se da nam pomogne, da svima da šansu, a njegov je izbor kako će to biti na prvenstvu”, naglasila je Božovićeva.

Bek rumunske Magure ističe da joj odgovara brži stil igre, koji pokušava da nametne Johanson.

„U Rumuniji igram tu vrstu rukometa i to mi leži. Odbrana je standardna, kao kod prethodnog selektora. Ona je najbolja na svijetu i ne bi je trebalo mijenjati. Neke stvari u napadu je teško promijeniti, ali je svakim danom sve bolje. Ove utakmice sa Srbijom će nam puno značiti, jer ćemo uigravati taktiku i vidjeti kako nam ide igra na dva gola”, naglasila je Božovićeva.

Bonus video: