Najmlađa u Riju, adut u Tokiju, Đina Jauković: Svi nas poštuju u svijetu rukometa

Ženska rukometna reprezentacija juče je počela pripreme za Olimpijske igre, gdje je u grupnoj fazi čekaju Norveška, Holandija, Japan, Južna Koreja i Angola

2466 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Đina Jauković je prije pet godina bila najmlađa "lavica", u Tokiju će biti jedan od najvećih aduta crnogorske selekcije.

Ženska rukometna reprezentacija juče je počela pripreme za Olimpijske igre, gdje je u grupnoj fazi čekaju Norveška, Holandija, Japan, Južna Koreja i Angola.

“Samo pamtim lijepe stvari iz Rija. Bilo je dosta problema prije pet godina. Otišle smo sa velikim ciljem, ali i velikim pritiskom. Sada je atmosfera odlična i mislim da se spoj mladosti i iskustva pokazao se kao dobra stvar. Ne idemo na Olimpijske igre sa bijelom zastavom, iako smo jedna od najmlađih ekipa. Znam koliko nas svi poštuju u svijetu rukometa”, rekla je 24-godišnja Jauković.

Nastup na Igrama je uvijek poseban izazov...

“Mislim da smo svi sa nestrpljenjem iščekivali ovo okupljanje. Znamo za šta se spremamo, iako smo imali malo slobodnih dana, niko nije razmišljao o tome jer je pred nama najljepši period godine. Od same pomisli na to, sva se naježim. Jedva čekam da prođu pripreme i da se što bolje spremimo za Tokio”, rekla je Đina.

Jauković je imala izuzetno uspješnu sezonu u Brestu - dupla kruna u Francuskoj i finale Lige šampiona.

“Sezona je bila duga i naporna, igrala sam dvije utakmice sedmično. Međutim, nema umora, najljepše se osjećam kada se vratim kući. Nisam ni tražila više vremena za odmor jer sam jedva čekala pripreme za Olimpijske igre.”

Bonus video: