rukomet

Budućnost ima sigurno mjesto u Ligi šampiona

Osim Budućnosti, sigurni učesnici grupne faze su hrvatska Podravka, danski Odenze, francuski Brest, njemačka Borusija, mađarski FTC i Đer, norveški Vajpers koji je i branilac trofeja, rumunski CSM Bukurešt i ruski CSKA

3111 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Ženski rukometni klub Budućnost jedan je od deset sigurnih učesnika Lige šampiona za sezonu 2021/22.

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je da se ukupno 20 klubova iz 13 država prijavilo za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, a da će konačan spisak 16 učesnika biti poznat 25. juna, nakon sjednice Izvršnog odbora EHF-a, saopšteno je iz kluba.

Osim Budućnosti, sigurni učesnici grupne faze su hrvatska Podravka, danski Odenze, francuski Brest, njemačka Borusija, mađarski FTC i Đer, norveški Vajpers koji je i branilac trofeja, rumunski CSM Bukurešt i ruski CSKA.

Za preostalih šest mjesta aplicirali su danski Esbjerg, francuski Mec, njemački Bitighajm, norveški Storhamar, rumunska Baja Mare, ruski Rostov Don, češki Banik Most, slovenački Krim, švedski Savehof i turski Kastamonu.

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen 2. jula u Beču.

Sezona 2021/22 biće 28. izdanje najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, a kao i prošle sezone u kojoj je Budućnost stigla do četvrtfinala, biće formirane dvije grupe sa po osam timova.

Preporučujemo za Vas