Radičević: Igrači i treneri su tu od danas do sjutra, Crna Gora je vječna

"Nikad nismo ništa obećavale, uvijek smo išle skromno, ali smo znale da obradujemo navijače. Ne želim ni sada da obećavamo ništa, sem da ćemo se boriti od prve do posljednje utakmice da ispunimo naš cilj", kazala je Radičević
96 pregleda 9 komentar(a)
ženska reprezentacija rukomet, Foto: Savo Prelević
ženska reprezentacija rukomet, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2017. 17:13h

Poslije nekoliko turbulentnih dana i neočekivane odluke Rukometnog saveza Crne Gore da smijeni Dragana Adžića i na njegovo mjesto postavi Pera Johansona, vrijeme je da se sve to ostavi po strani i zaboravi.

Bar do sredine decembra, kada se u Njemačkoj završava Svjetsko prvenstvo, za koje su rukometašice Crne Gore danas počele pripreme u Baru pod vođstvom novog selektora.

"Nisam još upoznao ekipu i ne mogu da pričam o impresijama. Veoma sam počastvovan što sam selektor Crne Gore, koju pratim dugi niz godina, pogotovo onda kad sam bio selektor Švedske. Poznajem igračice, ali ih još ne znam kao ličnosti", rekao je 47-godišnji trener na pres konferenciji.

Crna Gora prvi meč u Oldenburgu igra sa Danskom 2. decembra, a novi selektor će imati poseban motiv na toj utakmici.

"Ja sam iz Švedske i kao što vi želite da pobijedite Srbiju ili Hrvatsku, tako i ja volim da savladam Dansku. Znam njihov sistem, biće zabavno kada se sretnemo, a onda nas čekaju zanimljivi dueli i sa Rusijom i Brazilom", naglasio je Johanson, kojem će pomoćni trener biti Adrijan Vasile, sa kojim je sarađivao u CSM Bukureštu, a o golmankama će, kao i u Budućnosti, brinuti Novak Ristović.

Jovanka Radičević, uz Katarinu Bulatović, nije bila na spisku “lavica” od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Promjenom selektora i ona se vratila u nacionalni tim.

"Nisam bila tu godinu, presrećna sam što ću opet igrati za svoju zemlju. To je najljepši osjećaj, najljepše trenutke sam doživjela igrajući za Crnu Goru. Trenera Dragana Adžića izuzetno poštujem, najljepše medalje sam osvojila sa njim, ali sada je najbitnije jedistvo svih nas kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Mi igrači i treneri smo tu od danas do sjutra, a Crna Gora je vječna", naglasila je igračica Vardara.

Najbolje desno krilo prošlog Svjetskog prvenstva smatra da je vrijeme da se zaborave priče o promjeni selektora.

"Sada je bitno da uspostavimo što bolju energiju i komunikaciju između nas i novog trenera. Nikad nismo ništa obećavale, uvijek smo išle skromno, ali smo znale da obradujemo navijače. Ne želim ni sada da obećavamo ništa, sem da ćemo se boriti od prve do posljednje utakmice da ispunimo naš cilj".

Koji je to cilj?

"Imamo pet utakmica u grupi i cilj nam je da svakoj priđemo maksimalno i da probamo da pobijedimo. Šta će biti, to ćemo moći da kažemo tek nakon posljednje utakmice u grupi".

Hoćeš li imati dodatni motiv sada kada si se vratila?

"Moj motiv igrajući za Crnu Goru je uvijek bio jednak. Nemam što da se dokazujem, dokazala sam kroz sva ova prvenstva i osvojene medalje kakva sam igračica i kako igram za Crnu Goru. Nikakav veći motiv nemam nego svih ovih godina kada sam igrala za svoju zemlju i svoj grb".

Milena Raičević je priznala da će joj biti neobićčno što neće sarađivati sa trenerom koji ju je vodio tokom cijele karijere.

"Sve je ovo neočekivano i novo za mene, jer sam 17 godina radila Adžićem. Biće mi sve ovo novo i teško, ali šta je tu je. Profesionalci smo, moramo da damo maksimum. Najbolja stvar za Crnu Goru je što su vratile igračice koje su nam nedostajale na tim pozicijama. Želimo da damo svu našu energiju da igramo što bolje na predstojećem prvenstvu", rekao je 27-godišnji srednji bek.

Raičevićeva bi trebalo da bude spona između najmlađih, koje su joj saigračice u Budućnosti, i starijih, sa kojima je dugo igrala zajedno. I nije htjela da komentariše smjenu selektora.

"Reprezentacija je najbitnija u ovom trenutku. Savez je mislio da je to najbolje rješenje, a mi igramo za reprezentaciju i ostalo nas ne zanima. U sastavu su opet djevojke koje su nam jako bitne, sve smo srećne što su se one vratile. Nema problema među igračicama, Savez je oodlučio da promijeni selektora, a sigurna sam da ćemo sve igrati sa velikom željom i energijom", zaključila je Raičevićeva.

Bonus video: