Radojičić: Nacionalni tim ima veliku cijenu i nemamo pravo da se poigravamo sa tim

"Želimo da sačuvamo autoritet ženskog rukometa na svim takmičenjima, a ovaj šampionat je predigra za predstojeće Evropsko prvenstvo i odlučujuće Svjetsko, koje donosi lakši prolaz na Olimpijske igre u Tokio", rekao je Radojićić
4 komentar(a)
Johanson i Radojičić, Foto: Savo Prelević
Johanson i Radojičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2017. 16:46h

Predsjednik RSCG Zoran Radojičić je otkrio zbog čega je odlučeno da se uruči otkaz Draganu Adžiću i selektorska funkcija prepusti Peru Johansonu.

"U obavezi smo da se pojavimo u najboljem sastavu na Svjetskom prvenstvu, zbog toga je i došlo do ovakve odluke. Nacionalni tim ima veliku cijenu i nemamo pravo da se poigravamo sa tim", rekao je Radojičić, koji je objasnio zbog čega su se skrivali pregovori sa švedskim stručnjakom.

"Nije trebalo kvariti atmosferu pred susret Budućnosti u Ligi šampiona, kako bi djevojke odigrale kako su odigrale i ostvarile pozitivni rezultat. Nama je interes državni tim, ali i uspjesi Budućnosti. To je povezano jedno s drugim. Trudili se da u određenom trenutku pronađemo najbolje rješenje".

Prvi čovjek RSCG se zahvalio Adžiću.

"Posebnu zahvalnost dugujemo bivšem selektoru, koji je poodavno počeo pripreme za ovaj šampionat. One traju već od završetka posljednje utakmice na Evropskom prvenstvu i sve što urađeno, kompletan materijal, biće ustupljen Johansonu. Sve je to uz kooperativnost Adžića, koji je izrazio želju da pomogne".

Zbog čega ste odlučili da smijenite Adžića, kada ste mu u septembru prošle godine odbili ostavku i ovlastili ga da podmladi reprezentaciju?

"Sagledali smo ukupnu situaciju i uvidjeli da ova mladost teško može da iznese šampionat na pravi način, kada se zna ko su nam protivnici u grupi. Želimo da sačuvamo autoritet ženskog rukometa na svim takmičenjima, a ovaj šampionat je predigra za predstojeće Evropsko prvenstvo i odlučujuće Svjetsko, koje donosi lakši prolaz na Olimpijske igre u Tokio".

Da li su igračice koje nisu pozivane nakon Olimpijskih igara inicirale smjenu selektora?

"Ne. To je bila samo naša odluka", rekao je Radojičić.

RSCG traži da RTCG plati kaznu od 15.000 franaka

Radojičić je na pres konferenciji otkrio da RSCG mora da plati kaznu 15.000 švajcarskih franaka zbog pada TV signala tokom utakmice rukometaša Crne Gore i Švedske.

Napomenuo je da je po ugovoru to obaveza emitera, Radio televizije Crne Gore, ali da već mjesec i po direktor Javnog servisa ne odgovara na pismo koje mu je poslato.

Bonus video: