Budućnost u petak dobija rivale u Ligi šampiona, u žrijebu i četiri "lavice" sa turskim klubom

Osim aktuelnog šampiona Evrope – norveškog Vajpersa, još pet bivših osvajača trofeja Lige šampiona su učesnici novog izdanja takmičenja

6293 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Evropska rukometna federacija objavila je spisak učesnika Lige šampiona za sezonu 2021/22.

Od ranije je poznato da je Budućnost jedan od sigurnih učesnika.

Osim aktuelnog šampiona Evrope – norveškog Vajpersa, još pet bivših osvajača trofeja Lige šampiona su učesnici novog izdanja takmičenja.

Pored Budućnosti koja je dva puta bila na krovu Evrope, to su mađarski Đer, hrvatska Podravka, rumunski CSM Bukurešt i slovenački Krim.

Izvršni odbor EHF-a odredio je dodatne uslove Borusiji iz Dortmunda za učešće u takmičenju. Naime, njemački klub koji prošle sezone nije igrao mečeve eliminacione runde protiv Meca, u obavezi je da uplati depozit u iznosu od 140 hiljada eura, kako bi se pokrila finansijska šteta, ukoliko ne odigra neki meč i u novoj sezoni ili istupi iz takmičenja. Depozit će biti vraćen Borusiji u slučaju da ne bude odgađanja mečeva ili istupanja iz takmičenja.

U slučaju da njemački klub u dvije rate, a najkasnije do 27. jula, ne izmiri navedenu obavezu, češki Banik Most će kao zamjena biti učesnik grupne faze.

U Ligi šampiona igraće i turski Kastamonu, u kome su od naredne sezone Milena Raičević, Jovanka Radičević, Majda Mehmedović i Marina Rajčić.

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen u petak, 2. jula u Beču.

Nova sezona počinje 11/12. septembra, a ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po osam timova.

Učesnici - Podravka Vegeta, Odenze, Esbjerg, Brest, Mec, Borusija Dortmund (*), FTC, Đer, Budućnost Bemax, Vajpers, CSM, CSKA, Rostov, Krim, Savehof, Kastamonu.

Bonus video: