Johanson u Baru upoznaje „lavice”

Ovakve rokade su trejdmark RSCG, jer su igrači smijenili Pera Miloševića, Zorana Kastratovića i Ljubomira Obradovića, a na sličan način je otišao i Tone Tiselj i iz reprezentacije i iz Budućnosti. Adžić je makar „preživio” u najtrofejnijem crnogorskom klubu...
90 pregleda 25 komentar(a)
Katarina Bulatović i Jovanka Radičević, Foto: Savo Prelević
Katarina Bulatović i Jovanka Radičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2017. 09:56h

Dva dana nakon što je neočekivano izabran za selektora Crne Gore, Per Johanson je objavio prvi spisak.

I morao je, jer „lavice” već danas u Baru počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo, na kojem će igrati u grupi C sa Danskom 2. decembra, a onda redom Rusijom (3), Japanom (5), Tunisom (6) i Brazilom (8. decembar).

Na listi od 18 imena su dvije rukometašice kojih nije bilo od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Katarina Bulatović i Jovanka Radičević.

Njih je prethodni selektor Dragan Adžić sklonio iz ekipe kako bi pružio šansu mlađim igračicama, što su čelnici Rukometnog saveza Crne Gore prije 15 mjeseci i podržali, ali su sada promijenili ploču i priznali da je do smjene došlo kako bi reprezentacija nastupila u najjačem sastavu.

Takvi potezi su, uostalom, trejdmark RSCG, jer su igrači smijenili Pera Miloševića, Zorana Kastratovića i Ljubomira Obradovića, a na sličan način je otišao i Tone Tiselj i iz reprezentacije i iz Budućnosti. Adžić je makar „preživio” u najtrofejnijem crnogorskom klubu...

Sve to sada mora da se zaboravi, jer evropski prvak i olimpijski vicešampion iz 2012. nema mnogo vremena za pripreme.

Johanson će doputovati danas i od 16 časova u Baru održati pres konferenciju, a sat i po kasnije i prvi trening.

„Lavice” će, po planu koji je pravio i ugovarao Adžić, pet dana trenirati u Baru, a onda u nedjelju i ponedjeljak igrati prijateljske utakmice zatvorenog tipa sa Srbijom. Istog dana se vraćaju u Podgoricu, a dan kasnije putuju u Njemačku.

Osim Bulatovićeve i Radičevićeve, na spisku je ponovo i Ivana Božović, koja je obavijestila bivšeg selektora da neće igrati za Crnu Goru dok je on na tom mjestu.

Na spisku koji je RSCG dostavio novinarima je navedeno da je ona igračica MKS Lublina, iako je 26-godišnja Podgoričanka ljetos napustila Poljsku i prešla u rumunsku Maguru iz Ćisnadijea.

Zbog povrede ramena nema Majde Mehmedović, a isti razlog je spriječio Mariju Jovanović i Andreu Klikovac da se odazovu, iako su Johansonu potvrdile da su spremne da opet zagraju za nacionalni tim.

Spisak - golmanke

Marina Rajčić (Mec, Francuska)

Alma Hasanić (Storhamar, Norveška)

Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska)

Lijeva krila

Ivona Pavićević (Budućnost)

Branka Konatar (Budućnost)

Itana Grbić (Budućnost)

Bekovi

Đurđina Jauković (Budućnost)

Milena Raičević (Budućnost)

Đurđina Malović (Budućnost)

Sanja Premović (Budućnost)

Ivana Božović (Magura, Rumunija)

Jelena Despotović (Krim, Slovenija)

Katarina Bulatović (Rostov, Rusija)

Desna krila

Jovanka Radičević (Vardar, Makedonija)

Dijana Ujkić (Budućnost)

Pivotkinje

Ema Ramusović (Budućnost)

Tatjana Brnović (Budućnost)

Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija)

Bonus video: