rukomet

Milena ne ide u Tokio: Ne mogu budem sebična i zauzimam mjesto djevojkama koje su spremnije od mene

Raičević, osvajačica titule prvaka Evrope i srebrne olimpijske medalje iz 2012. godine, vratila se u nacionalni tim na početku priprema za Igre u Tokiju, nakon pauze koju je imala zbog porođaja

32588 pregleda 146 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Milena Raičević neće biti dio nacionalnog tima koji će predstavljati Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon razgovora sa stručnim štabom na čelu sa selektorkom Bojanom Popović, procijenjeno je da prednost treba da dobiju igračice koje su u boljoj formi i spremnije da odgovore izazovu Igara, saopšteno je iz RSCG.

Raičević, osvajačica titule prvaka Evrope i srebrne olimpijske medalje iz 2012. godine, vratila se u nacionalni tim na početku priprema za Igre u Tokiju, nakon pauze koju je imala zbog porođaja.

"Sa izuzetnim zadovoljstvom sam počela pripreme sa 'lavicama' i radovala se svakom treningu pred veliki izazov kao što su Olimpijske igre. Naporno sam radila u želji da dostignem potrebni nivo forme i budem spremna da na najbolji način odgovorim zahtjevima stručnog štaba. Dosadašnji dio priprema je ipak, pokazao da ima igračica koje su u boljoj formi, te da uprkos mojoj velikoj želji koja nije izostala, ne treba da budem sebična i zauzimam mjesto djevojkama iza kojh je takmičarska sezona i koje su u ovom trenutku, spremnije da daju značajniji doprinos igri tima", kazala je Milena za sajt RSCG.

O odluci su upoznate i saigračice.

"Vjerujem da je odluka u najboljem interesu tima, jer je najvažnije da u Tokio putuju najspremnije. Svim srcem ću biti uz djevojke, uvjerena da će u Tokiju predstavljati Crnu Goru na najbolji mogući način, a meni predstoji dalji rad, na klupskom i individualnom planu, kako bi u budućim akcijama, mogla u potpunosti da odgovorim onome što su najviši zahtjevi koji se uvijek postavljaju pred naš nacionalni tim", kazala je Raičević.

„Lavice“ inače, u ponedjeljak putuju za Mađarsku, gdje će u utorak protiv domaćina i u srijedu protiv selekcije Brazila, imati provjere u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju, koje otvaraju 25. jula duelom protiv Angole.