RSCG: Željeli smo da idemo na SP u najjačem sastavu; Adžić: Biću uvijek tu za Crnu Goru

Adžić je podmladio reprezentaciju, uz podršku RSCG, novi tim odveo na SP, na kome će, očigledno, nastupiti starije igračice, kojih se, sada već bivši selektor, odrekao
101 pregleda 17 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2017. 14:59h

Rukometni savez Crne Gore potvrdio je da je Per Johanson novi selektor ženske reprezentacije Crne Gore, ali u saopštenju koje je poslao sa, kako je navedeno, elektronske sjednice, nijednom riječju nije obrazloženo zbog čega je došlo do promjene na klupi.

“U želji da se na predstojeće Svjetsko prvenstvo ode u najboljem sastavu i postigne što bolji rezultat, UO RSCG je na elektronskoj sjednici održanoj danas jednoglasno donio odluku da novi selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore bude švedski trener Per Johanson.”, navodi se u saopštenju RSCG.

Iz uvodnog pasusa i dijela u kome je navedena želja da se na "SP ode u najboljem sastavu", može se jasno zaključiti da je razlog Adžićevog odlaska različito gledanje na budućnost i sadašnjost nacionalnog tima.

Adžić je podmladio reprezentaciju, uz podršku RSCG, novi tim odveo na SP, na kome će, očigledno, nastupiti starije igračice, kojih se, sada već bivši selektor, odrekao.

U saopštenju je navedeno da "RSCG ostaje otvoren za buduću saradnju na nekom novom projektu sa nasim najtrofejnim trenerom, jer nacionalni tim i ŽRK Buducnost su nasi zajednički projekti.”.

U istom saopštenju se navode i riječi Dragana Adžića.

“Ne želim i nikad sebe nijesam stavljao ispred interesa Crne Gore. Za Crnu Goru sam uvijek tu i sad i prije i kasnije. Idemo dalje želim ovim djevojkama svaku sreću i dobro zdravlje. Biću njihov najveći navijač. A mi u Budućnosti nastavljamo gdje smo stali. Ova Budućnost ima veliku budućnost”, naveo je on.

Bonus video: