Žrijeb za SP: "Lavice" u drugom šeširu

Iz drugog šeširta biće žrijebani i Mađarska, Švedska, Rumunija, Srbija, Austrija i dvije azijske reprezentacije koje će biti poznate nakon septembarskih kvalifikacija

3893 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore biće u drugom šeširu na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u Španiji, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije.

Navodi se da je žrijeb u četvrtak u Kasteljonu.

Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je sastave šešira za šampionat, na kojem će prvi put učestvovati 32 selekcije.

Šampionat je na programu od 2. do 19. decembra u španskim gradovima Kasteljon, Granoljers, Liria i Torvieha.

Iz drugog šeširta biće žrijebani i Mađarska, Švedska, Rumunija, Srbija, Austrija i dvije azijske reprezentacije koje će biti poznate nakon septembarskih kvalifikacija.

U prvom šeširu su aktuelni šampion svijeta – Holandija, Norveška, Španija, Francuska, Hrvatska, Danska, Rusija i Njemačka.

Crnogorska reprezentacija plasman na šampionat izborila je u baražu, u kojem je bila bolja od Bjelorusije.

Biće to šesto učešće za Crnu Goru na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat ostvaren je osvajanjem petog mjesta na prethodnom, koje je 2019. godine održano u Japanu.

Još nijesu poznati svi učesnici decembarskog šampionata u Španiji, jer tek treba da budu održane kvalifikacije za predstavnike Azije, Sjeverne Amerike i Kariba, te Južne i Centralne Amerike.

Početak žrijeba u Kasteljonu zakazan je za 21 sat i 30 minuta.

Bonus video: