Najbolje ruske rukometašice prekidaju karijeru: Vjahireva i Dmitrijeva uzele pauzu

Djevojke koje su najzaslužnije za velike uspjehe Rusije više ne mogu da izdrže psihički i fizički umor, povrede...

6122 pregleda 1 komentar(a)
Darja Dmitrijeva i Ana Vjahireva, Foto: https://vk.com/rostovhandball
Darja Dmitrijeva i Ana Vjahireva, Foto: https://vk.com/rostovhandball

Dvije najbolje ruske rukometašice, djevojke bez kojih „zbornaja” gotovo sigurno ne bi dogurala do finala Olimpijskih igara u Tokiju, odlučile su da rekinu karijere.

Ana Vjahireva, dvostruki uzastopni MVP olimpijskih turnira i sjajni srednji bek, Darja Dmitrijeva, poručile su da su umorne od stalnih tenzija i da zbog toga, ali i želje da zasnuju porodicu, uzimaju pauzu.

Koliku? Niko još ne zna.

„Prije godinu sam najavila pauzu ljudima iz kluba iz reprezentacije, ali sam je u dgovoru sa porodicom odgodila zbog pomjeranja Olimpijskih igara. Tijelo mi je izmučeno, imala sam mnogo povreda. Želim da se vratim rukometu nekada, zato sam moram da odem na pauzu. Sada želim da posvetim vrijeme samo sebi i porodici, da uživam”, rekla je Vjahireva, koja nastupa za Rostov Pera Johansona.

I Dmitrijeva, kapitenka olimpijskog vicešampiona, želi da odmori od rukometa.

„Želim da odmorim. Veoma. Nadam se da će me razumjeti”, rekla je Dmitrijeva i time najavila razgovore sa upravom CSKA.

Razloga je dosta.

„Emotivno sam potpuno ispražnjena, a i povrede su me namučile. Cijele sezone sam igrala povrijeđena, sa pokidanim zadnjim ukrštenim ligamentom. Zato i idem na pauzu”, rekla je Dmitrijeva, koja je dugo pauzirala i zbog operacije prednjeg ukrštenog ligamenta koljena.

Bonus video: