Maja Savić u stručnom štabu Budućnosti: Ovo je logično rješenje i realan razvoj događaja

Budućnost je danas kompletirala redove i nastavila pripreme za nastavak sezone

10173 pregleda 301 reakcija 15 komentar(a)
Savić i Popović, Foto: Dejan Starčević
Savić i Popović, Foto: Dejan Starčević

Novo ime u stručnom štabu rukometašica Budućnosti - proslavljena crnogorska rukometašica, Maja Savić će - kao i u reprezentaciji - biti prva saradnica Bojani Popović.

"Ovo je logično rješenje i realan razvoj događaja, da nakon reprezentacije, prihvatim ovu ulogu i u Budućnosti. Vjerujem da će se ovo rješenje pokazati kao najbolje, jer ćemo Bojana i ja raditi zajedno i u reprezentaciji i u klubu. Ekipa je znatno izmijenjana, to je potpuno nova postava Budućnosti i djevojke koje treba da pripremimo za velike izazove u narednom periodu. Došlo je do smjene generacija i tu su djevojke koje treba da pripremimo za preuzmu značajnije uloge. Biću uz Bojanu i vjerujem da ćemo se na pravi način spremiti i za ono što nas očekuje u novoj sezoni za Budućnosti, ali i za takmičenja koja očekuju reprezentaciju", kazala je Savić.

Budućnost je danas kompletirala redove i nastavila pripreme za nastavak sezone - nakon nekoliko dana odmora po povratku iz Tokija, trener Bojana Popović i pet reprezentativki (Anastasija Babović, Itana Grbić, Tatjana Brnović, Nikolina Vukčević i Ivona Pavićević), priključili su se ostatku tima koji je od 27. jula radio u Podgorici pod vođstvom trenera Tatjane Jeraminok.

Maja Savić
foto: Dejan Starčević

"Nema odmora u godini kada su Olimpijske igre, čeka nas veliki izazov i slijedi nam uigravanje za novu sezonu Lige šampiona. Želimo da gradimo našu igru i napredujemo kroz utakmice koje nas očekuju u grupi. Imamo potpuno novi tim i novu bekovsku liniju koja je ključna u igri jednog tima. Vjerujem da će se bekovi uigrati na pravi način i pronaći adekvatan ritam. Katarina Džaferović i Valerija Maslova su kao i prošle sezone na poziciji desnog, a Itana Grbić je naš adut na poziciji srednjeg beka. Na lijevom beku su Ivana Mitrović i Ilda Kepić, one su nove u našem timu i radimo na tome da što prije pronađemo pravi ritam. Imamo mlade igračice na krilnim pozicijama, biće posla, ali srećna sam što smo u prilici da nastavimo da gradimo ono što smo započeli prošle sezone, jer su tu djevojke koje će dati sve od sebe za grb Budućnosti. Nama su mečevi na startu Lige šampiona protiv Podravke i Borusije najvažniji, spremamo se za to, pa ćemo nastaviti korak po korak u nastavku sezone", rekla je Bojana Popović.

Bojana Popović
foto: Dejan Starčević

Nova sezona DELO EHF Lige šampiona počinje za nešto manje od mjesec dana, a Budućnost na startu, 11. septembra u Koprivnici gostuje ekipi Podravke. Budućnost u novu sezonu ulazi sa izmijenjenim i značajno podmlađenim timom.

"Ni ja, kao ni ostale djevojke koje su bile u reprezentaciji, nijesmo imale mnogo vremena za odmor po povratku iz Tokija, ali navikle smo na to. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za novu sezonu u kojoj će ekipa biti potpuno drugačija, imamo novu energiju i nove ambicije. Mogu da najavim borbu u svakom meču i obećati da to neće izostati ni u jednom meču, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno. Odgovara nam novi sistem takmičenja u Ligi šampiona i činjenica da ćemo do februara imati 14 jakih mečeva. Nema lakog protivnika, možda nam je prvo gostovanje ekipi Podravke i najvažnije. To je meč u kojem ćemo tražiti šansu za prolazak u narednu fazu. Biće teško, moramo poštovati dogovore i sve što od nas bude tražila trener Bojana Popović, jer nemamo kredita za improvizaciju i opuštanje", kazala je Itana Grbić.

Budućnost će osim protiv Podravke, u grupi DELO EHF Lige šampiona igrati sa francuskim Brestom, mađarskim FTC-om, rumunskim CSM Bukureštom, njemačkom Borusijom, ruskim Rostovom i danskim Esbjergom.

Bonus video: