Budućnost izgubila u Njemačkoj, odluka sa Vajpersom

Za tim Dragana Adžića sada nema izbora - mora da uzme makad bod u subotu protiv Vajpersa na svom terenu ili će završiti takmičenje već u grupi
51 pregleda 9 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.11.2017. 19:42h

Otišle su po pobjedu koja bi ih uvela u glavnu fazu i čak potpuno primakla četvrtfinalu Lige šampiona, a na kraju su morale da se spasavaju i da ne izgube osam golova razlike, koliko su trijumfovale protiv Bitighajma u “Morači”.

Poraz sa “samo” minus šest (21:27) možda će značiti rukometašicama Budućnosti u drugoj fazi elitnog takmičenja, ali samo ako do nje stignu.

Na tom putu stajaće im norveški vicešampion Vajpers u subotu u podgoričkom hramu rukometa. Timu Dragana Adžića će biti dovoljan i bod, a naruku će mu ići i činjenica da pred svojim navijačima igra mnogo bolje nego u gostima.

Koliko god to čudno zvučalo nakon ovako ubjedljivog poraza, Budućnost je u Ludvigsburgu ispustila veliku šansu da ostvari pobjedu.

Odbrana je u prvom poluvremenu bila dobra, a rupe je savršeno “krpila” Darli Zokebi de Paula, koja je odbranjenim zicerima do očaja dovodila domaće.

Najtrofejniji crnogorski klub je tri puta imao plus tri, a na 8:5 i zlatnu šansu da dođe do rekordne prednosti, ali je Kristina Laslo u kontri tri na jedan bacila previsoku loptu ka Itani Grbić.

To je bio prelomni trenutak meča, jer su “plave” postale nesigurne, a Njemicama se podiglo samopouzdanje.

Domaće su poluvrijeme završile serijom 4:0, a onda je na početku nastavka produžile na 6:0 i povele 14:10.

Povratka više nije bilo, a Bitighajm je krenuo u potjeru za minus osam iz “Morače” (24:32), kako bi se osigurao ako bude u krugu sa Podgoričankama.

Dostigao ih je na isteku 54. minuta, kada je Mia Biltoft pogodila za 25:17. Srećom po Budućnost, u finišu su bile raspoložene Matea Pletikosić i Milena Raičević - mlada Hrvatica je dala dva vezana gola za 26:20, a kapitenka izborila i realizovala sedmerac u 60. minutu za konačnih 27:21.

Veliki je problem bio što su drugi bekovi bili potpuno nevidljivi - Đurđina Malović i Sanja Premović nisu dale ni gol sa desne strane, pa je Adžić na neprirodnu poziciju slao Raičevićevu, Pletikosićevu i Laslo (pet golova iz penala, jedan iz igre), a Đurđina Jauković je samo jednom zatresla mrežu, i to za 3:1.

A bekovi su, to svako zna, u rukometu glavni igrači...

Bitighajm - Budućnost 27:21 (12:10)

Ludvigsburg - „MHP arena”. Gledalaca: 2.258. Sudije: Erdogan i Ozdeniz (Turska). Sedmerci: Bitighajm 3 (3), Budućnost 7 (6). Isključenja: Budućnost 10 minuta.

Bitighajm: Salamaha, VESTER (devet odbrana), Biltoft 1, Rozemalen 1, LAUENROT 5, N. Miler, Smets, IVANCOK 1, C. Voler, Šulce, KUDLAČ-GLOC 2, NAIDZINAVIČUS 10 (3), Hundal, S. MILER 2, MALESTEJN 5.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (devet odbrana), Batinović (dvije odbrane), UJKIĆ 1, Konatar, JAUKOVIĆ 1, Pletikosić 3, Laslo 6 (5), MALOVIĆ, Premović, Brnović 1, Pavićević 1, RAMUSOVIĆ 3, RAIČEVIĆ 4 (1), GRBIĆ 1.

Bonus video: