Bojana Popović: Prvo poluvrijeme užasno, drugo moramo da imamo u glavi pred naredne mečeve

„Poslije veoma lošeg izdanja u prvih 30 minuta, u nastavku smo bile mnogo bolje i to me raduje. Mlad smo tim koji nema mnogo iskustva i sigurna sam da ćemo da rastemo kako sezona bude odmicala”, istakla je Valerija Maslova

6373 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Ivan Brkić/RK Podravka
Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Na startu Lige šampiona, Budućnost Bemax je poražena od Podravke u Koprivnici 29:22.

Domaćin je dominirao u 1. poluvremenu, na velikom odmoru vodio čak 22:12, ali je u nastavku mladi tim Bojane Popović igrao bolje, pogotovo u odbrani.

„Podravka je odigrala dobar meč. Srećni smo što je poslije duže pauze za nas počela Liga šampiona. Mogla sam da očekujem ovakvo izdanje mojih igračica, jer nismo igrale dugo vremena, a uz to imamo i novi tim”, rekla je Popovićeva.

Razočarana je izdanjem u prvih 30 minuta.

„Prvo poluvrijeme je bilo užasno, djevojke jednostavno nisu bile spremne za ono što se dešavalo na terenu, bile su u nekoj vrsti šoka. Primile smo mnogo golova, nismo se dobro vraćale, pa je rezultat bio 22:12. U nastavku je bilo bolje, igrale smo dobro u odbrani i primile samo sedam golova, to je izdanje koje moramo da imamo u glavi pred naredne mečeve. To je način kako moramo da igramo u nastavku sezone. Tužna sam zbog poraza, a zadovoljna izdanjem u drugom poluvremenu. Ovo je tek početak Lige šampiona, imamo novi, mladi sastav, nastavićemo da se borimo i nećemo se predavati”, poručila je Popovićeva.

Valerija Maslova je bila najefikasnija sa osam golova.

„Srećne smo što je napokon počela Liga šampiona, jer dugo nismo imale takmičarske mečeve. Poslije veoma lošeg izdanja u prvih 30 minuta, u nastavku smo bile mnogo bolje i to me raduje. U 1. poluvremenu vraćanje u odbranu nije bilo dobro, nedostajalo nam je i agresivnosti. U drugom smo primile samo sedam golova, bilo je to mnogo bolje izdanje u odnosu na prvih 30 minuta. Mlad smo tim koji nema mnogo iskustva i sigurna sam da ćemo da rastemo kako sezona bude odmicala”, istakla je 20-godišnja Ruskinja.

Bonus video: