Budućnost u finišu poklekla u Rostovu: Pola utakmice sa igračicom manje

U derbiju 2. kola grupe 1 glavne faze, rukometašice Dragana Adžića izgubile od Rostova 24:22. Mađarice Peč i Vagvelđi čak 12 puta isključile „plave”, Tatjani Brnović crveni karton već u 27. minutu
2973 pregleda 6 komentar(a)
Sa utakmice Rostov - Budućnost
Sa utakmice Rostov - Budućnost
Ažurirano: 02.02.2019. 15:50h

Godinama Budućnost igra agresivno u odbrani, na ivici isključenja i samo je bilo pitanje kada će joj biti delegirane sudije čiji će je kriterijum „ojaditi”.

U rukometu uloga arbitara zna da bude presudna, ali su Mađarice Katalin Peč i Marija Vagvelđi pretjerale - čak 12 puta su slale izabranice Dragana Adžića na klupu, Tatjanu Brnović već u 27. minutu uputile na tribine i pomogle Rostovu da pobijedi u derbiju 2. kola grupe 1 glavne faze (24:22).

Osim za neujednačen kriterijum i sudijsku nepravdu, jer je bar pola isključenja bilo upitno, „plave” nisu imale rješenje ni za Anu Senj, koja je preuzela odgovornost u odsustvu Ane Vjahireve i sa osam golova bila igračica meča.

Za dva boda, kojima bi napravile veliki korak ka 1. mjestu u grupi o najlakšem rivalu u četvrtfinalu, Budućnosti su nedostajali i učinak golmanki (prva odbrana, i to slučajna, stigla tek u 27. minutu) i Katarine Bulatović, koja nijednom nije zatresla mrežu svog bivšeg kluba.

Uzgred, falili su i golovi prvog strijelca tima Đurđine Jauković, koja u drugom poluvremenu nijednom nije savladala Majsu Pesou...

Kakvo će suđenje biti, najbolje se vidjelo na samom startu, jer je Brnovićeva isključena u trećem, a Jaukovićeva u 5. minutu! I pored toga, Budućnost je nekako branila svoj gol, a prva je mrežu Majse Pesoe zatresla Itana Grbić dvije sekunde prije isteka 8. minuta.

Tada je bilo tek 1:1, kao da se igra fudbal, a ne rukomet...

Budućnost je preko Grbićeve i Jaukovićeve povela dva puta - 2:1 i 3:2, ali više nijednom nije vodila. Katarina Bulatović je bila bezopasna, Milena Raičević odsječena, ali su mlađe održavale priključak.

Pri rezultatu 9:9 u 27. minutu, Brnovićeva je prestrogo isključena treći put, pa je Budućnost do kraja morala da igra bez prve pivotkinje i jednog od stubova odbrane. Srećom, Adžić na toj poziciji ima i Emu Ramusović, koja je odigrala odlično.

Viktorija Boršćenko je iskoristila sedmerac za 10:9, a onda se dogodio detalj koji će se dugo vrtjeti na TV špicama - Raičevićeva je u napadu bez golmanke pogodila prečku, Senj šutirala sa svoje polovine i pogodila obje stative, a Julija Managarova primila loptu i pogodila u ruku Darli Zokebi de Paulu, koja se vraćala na teren i bila okrenuta leđima! Zanimljivo, to je bila jedina odbrana golmanki „plavih” u 1. poluvremenu.

U završnici prvog dijela je Budućnost zaradila sedmo isključenje, a kapitenka opet požurila u napadu bez golmanke, što je Senj ovog puta kaznila za 13:11 pred veliki odmor.

Raičevićeva je svoj loš period igre zaključila izgubljenom loptom i skrivljenim sedmercem i isključenjem na startu nastavka, nakon čega se probudila i kreirala seriju 5:1, kojom je Budućnost izjednačila na 16:16.

Ona je svoj šesti uzastopni gol, a drugi iz igre, dala u 42. minutu i donijela Podgoričankama posljednje izjednačenje (17:17). Tada Rostov nije iskoristio čak dva napada sa dvije igračice više, ali je potom vezao tri pogotka i pobjegao na 20:17. Budućnost je pokušala da priđe, ali je Senj odlično izdanje krunisala svojim 7. i 8. golom 55. i na početku 58. minuta za rekordnih plus četiri (23:19 i 24:20)...

ROSTOV - BUDUĆNOST 24:22 (13:11)

Rostov - Dvorana sportova. Gledalaca: 3.300. Sudije: Peč i Vagvelđi (Mađarska). Sedmerci: Rostov 6 (5), Budućnost 5 (5). Isključenja: Rostov 10, Budućnost 24 minuta. Crveni kartoni: Makejeva (Rostov) u 60. (3X2) i Brnović (Budućnost) u 27. minutu (3X2).

Rostov: Mehdijeva, Sedojkina, PESOA (12 odbrana), Sljivinskaja, MANAGAROVA, Petrova 1, SENJ 8, ABING 3, Sudakova, Bobrovnjikova, Maslova, MAKEJEVA, Taženova 3, KOŽOKAR 3, Duljeva, BORŠĆENKO 6 (5).

Budućnost: RAJČIĆ (četiri odbrane), Zokebi da Paula (četiri odbrane), Konatar, JAUKOVIĆ 3, A. Bulatović 1, Laslo, PREMOVIĆ 1, K. BULATOVIĆ, BRNOVIĆ 2, N. Bulatović 2, Ramusović 2, RAIČEVIĆ 7 (5), GRBIĆ 4, Pletikosić.

Bonus video: