Budućnost nemoćna i u Danskoj - greške, promašaji i kontre Esbjerga za minus 15

Na utakmici u Danskoj, dvostruki prvak Evrope se držao nekako u uvodnim trenucima susreta, a onda su se ponovile boljke iz duela sa Podravkom i Borusijom Dortmund, zbog čega je izgubio 35:20

27376 pregleda 59 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Treći meč, treći poraz u Ligi šampiona. Nije se ni očekivalo ništa više na gostovanju Esbjergu, ali svi u redovima ŽRK Budućnost Bemax moraju da se zapitaju kojim putem idu, jer tim ne napreduje. Naprotiv, iste greške se ponavljaju iz meča u meč, čak djeluje da ih je sve više...

Na utakmici u Danskoj, dvostruki prvak Evrope se držao nekako u uvodnim trenucima susreta, a onda su se ponovile boljke iz duela sa Podravkom i Borusijom Dortmund - izgubljene lopte, nerealizovani šutevi, presporo vraćanje u odbranu i, po starom, lošem običaju, lagani pogoci rivala iz kontri.

Zbog toga je na kraju bilo čak 35:20.

Na 6:2 je nekada najbolja igračica svijeta uzela tajm-aut, ali ista priča se nastavila, pa je Esbjerg samo zbog činjenice da nije koristio šanse nije imao više od sedam razlike u 1. poluvremenu (14:7 i 16:9).

Pitanje pobjednika je već bilo riješeno, ali su Dankinje držale jak tempo do sredine nastavka, kada je Mete Tranborg povisila na 25:13.

Budućnost je nekako prišao na minus devet (27:18), ali su opet nastale muke i u odbrani i u napadu, pa je domaćin serijom 6:0 došao do 15 razlike (33:18).

Kada se zna da su u grupi A još i vicešampion Evrope Brest, jaki Ferencvaroš, Rostov i ĆSM Bukurešt, jasno je da će se Podgoričanke namučiti i da dođu do prvog boda...

ESBJERG - BUDUĆNOST BEMAX 35:20 (16:10)

Esbjerg - Dvorana „Blu voter doken”. Gledalaca: 1.783. Sudije: Lidacka i Lesjak (Poljska). Sedmerci: Esbjerg 2 (1), Budućnost Bemax 5 (4). Isključenja: Esbjerg 4, Budućnost Bemax 8 minuta.

Esbjerg: Poulsen, Ekerle (10 odbrana i sedmerac), Nilsen 3, Meler 3, Frafjord 5, Brejstel 3, Turkoglu 6, Tranborg 5, Majers 1, Jakobsen, Solberg-Isaksen 2, Rejstad 4 (1), Jensen 3.

Budućnost Bemax: Babović (pet odbrana), J. Kadović (pet odbrana), Ćorović, Mitrović, Pletikosić 3 (2), Zrnić, Marsenić, Brnović 3, Bulatović 1, Maslova 3, Anđušić, N. Kadović 1, Pavićević 5, Kepić 3 (2), Vukčević 1.

Bonus video: