treći poraz "plavih"

Bojana Popović: Neshvatljivo da se igračice ne bore za dres dvostrukog prvaka Evrope

Šef strulčnog štaba rukometašica Budućnosti nezadovoljna izdanjem ekipe u porazu od Esbjerga, odustajanjem od plana na igru...

20405 pregleda 165 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević
Foto: Dejan Starčević

Rukometašice Budućnosti Bemax poražene su i u trećoj utakmici DELO EHF Lige šampiona, na gostovanju danskom Esbjergu - 35:20.

"Nedostajalo je borbenosti i faulova nad protivničkim igračicama, a ni igra u napadu nije bila na potrebnom nivou. Budućnost Bemax ima mlad tim, očekivane su i greške u igri, alii neprihvatljivo da se igračice ne bore na pravi način za dres kluba koji je dva puta bio šampion Evrope", naglasila je Bojana Popović, trener "plavih".

"Nije ispoštovan dogovor, nisu odigrale kako smo planirale. Djevojke su mlade, dešavaju se greške, to je očekivano za mene, ali da se ne bore za dres sa grbom Budućnosti, to mi je neprihvatljivo. Moraju da pokažu veću borbenost, da prave više faulova u igri jedan na jedan, to je nešto što nije bilo dobro danas i što ne mogu da razumijem. Kada otklonimo te nedostatke u igri, možemo da pričamo o drugim taktičkim detaljima", kazale je Popović za lupski sajt.

"Nije nam išlo ni u napadu, bilo je dosta problema i nijesmo postizali lake golove, a kada smo imali dobre prilike, nijesmo ih koristili. Bilo je grešaka u napadu koje je protivnik kažnjavao lakim golovima, to ne smije da se dešava, jer vraćanje mora da bude bolje. Naravno da nijesam zadovoljna izdanjem, znam da moramo mnogo bolje", zaključila je Popović.

Budućnost Bemax je bila ravnopravan rival samo u uvodnim minutima, sve ostalo bilo je u znaku danskog tima koji je upisao drugu pobjedu u sezoni.

"Kao mlad tim radujemo se svakom meču u Ligi šampiona, ali pristup mora da bude bolji. Morale smo bolje da odgovorimo na neke taktičke stvari, što je od nas tražio stručni štab. Dobro smo počele meč, ali u nastavku smo morale da pokažemo veću borbenost i da imamo istu želju kao što je to bio slučaj u uvodnim minutama. Moramo bolje u narednim mečevima". kazala je desno krilo Nina Bulatović.

Preporučujemo za Vas