Problemi za Bojanu Popović - Đurđina Malović i Marta Batinović se nisu pojavile

„Lavice” u četvrtak u Skoplju i u nedjelju u Nikšiću igraju protiv Sjeverne Makedonije u EHF Euro kupu. Nema ni Jelene Despotović, koja ima bol u ramenu, kao ni Đurđine Jauković i Katarine Džaferović zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta

19419 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Selektorka Bojana Popović i predsjednik RSCG Petar Kapisoda na današnjem treningu, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Selektorka Bojana Popović i predsjednik RSCG Petar Kapisoda na današnjem treningu, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju, rukometašice Crne Gore su na okupu. Povod su mečevi sa Sjevernom Makedonijom u četvrtak u Skoplju i u nedjelju u Nikšiću u okviru EHF Euro kupa, koju selekcije iz dvije bivše ex-YU republike igraju kao domaćini Evropskog prvenstva 2022. godine.

Od ionako okrnjene bekovske linije iz Japana, jedine na OI koja je imala svega pet članova, fale čak tri - Đurđina Jauković (pokidala prednji ukršteni ligament), Jelena Despotović (bol u ramenu) i Andrea Klikovac (završila reprezentativnu karijeru).

„Pred nama su dva meča u kojima ćemo probati sve djevojke koje su bile u reprezentaciji, ali su mlade, kao i neke koje nisu bile tu. Imamo dosta problema, pogotovo na poziciji lijevog beka, jer je Đina povrijeđena, a Jeca ima bol u ramenu i pokušaće da to riješi do Svjetskog prvenstva”, istakla je selektorka Bojana Popović.

Na Evropskom prvenstvu u Danskoj prije 10 mjeseci, osim Despotovićeve i Klikovac, na poziciji desnog beka je igrala i Katarina Džaferović, koja je takođe pokidala prednji ukršeni ligamenat.

Na štakama došla da podrži nacionalni tim: Đurđina Jauković sa saigračicama
Na štakama došla da podrži nacionalni tim: Đurđina Jauković sa saigračicamafoto: Stefan Ivanović/RSCG

U planu je bilo da njihovu ulogu preuzme Đurđina Malović, koja igra sjajno u francuskom Tulonu, ali se ona nije pojavila, pa će na desnom beku protiv Makedonki biti samo Tanja Ašanin.

U timu je i Sanja Premović, ali ona nema pravo nastupa u EHF Euro kupu, jer nije bila na prvobitnom spisku.

„Đurđina Malović je pozvana u reprezentaciju i njen klub je poslao dopis da je povrijeđena i da neće doći. Međutim, igrala je 50 minuta u subotu, tako da taj odgovor nije baš realan. Sanja Premović je naknadno pozvana i stavljena na spisak za Svjetsko prvenstvo, a Tanja Ašanin je praktično prvi put u reprezentaciji. Pratila sam je kroz Jagodinu i sada klub u Mađarskoj, ali je nisam uživo vidjela tri godine”.

Pozvana je i Marta Batinović, koja je otpala iz tima pred OI, ali nije došla, niti se čula sa selektorkom.

„Marta je bila na spisku, ali od nje nemam odgovor zašto se nije pojavila. Moraćete to vi da je pitate. Ima sigurno neki razlog. Možda je u pitanju neka povreda, ali ja nemam tu informaciju”, zaključila je Popovićeva.

U Skoplje neće putovati dva najiskusnija krila, Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, koje će igrati samo u Nikšiću.

Bonus video: