Navijači Sutjeske polomili staklo na autobusu Budućnosti tokom poluvremena, niko nije povrijeđen

Skupština RSCG je pozvala sve klubove da „doprinesu stvaranju sportske atmosfere i preduslova za korektno nadmetanje klubova, uz smirivanje tenzija, a kako bi u fokusu bili isključivo igrači i ostala službena lica”

13669 pregleda 6 komentar(a)
Rukometaši Budućnosti, Foto: RK Budućnost
Rukometaši Budućnosti, Foto: RK Budućnost

Mnogo bure podiglo je saopštenje Rukometnog saveza Crne Gore o neprijatnostima koje su doživjeli igrači, stručni štab i uprava Budućnosti tokom gostovanja Sutjesci u 1. kolu SBbet Prve lige za rukometaše.

Skupština RSCG je pozvala sve klubove da „doprinesu stvaranju sportske atmosfere i preduslova za korektno nadmetanje klubova, uz smirivanje tenzija, a kako bi u fokusu bili isključivo igrači i ostala službena lica”.

„Osuđujemo sve pokušaje stvaranja nepotrebnih tenzija i uplitanja političkih ili drugih tema, kojima nema mjesta u sportu, koji je našoj državi donio mnogo radosti u proteklim godinama. Stoga, zadatak svih klubova i onih kojima je rukomet u srcu, treba da bude stvaranje povoljnog ambijenta za fer i sportsko nadmetanje, korektno navijanje i istinsku podršku igračima koji su u centru pažnje, jer samo to može da dovede do podizanja nivoa kvaliteta i daljeg pozicioniranja rukometa na sportskoj mapi naše države”, navodi se u zaključku Skupštine.

A šta se desilo u Nikšiću? Sudeći prema izvorima „Vijesti” baš iz redova Budućnosti, ništa novo na našoj sceni i toliko dramatično. Naime, navijači Sutjeske su tokom poluvremena pokušali da uđu u dvoranu, u kojoj su na tribinama bili članovi uprave podgoričkog kluba, kao i kadetska ekipa „plavih”.

To im nije omogućeno, zato što je u dvorani već bio maksimalan broj dozvoljenih gledalaca, pa su huligani kamenicama gađali autobus koji je dovezao Podgoričane.

Polomljeno je jedno staklo, a seniorska i kadetska ekipa Budućnosti su pod policijskom pratnjom napustile Nikšić.

Ostalo je samo da se vidi ko će prevozniku nadoknaditi štetu...

Bonus video: