Potpuno nove "lavice" u Skoplju, Ramusović i Mugoša: Odbrana je ključ, fokus je da se uigramo

Selektorka Bojana Popović za prvi duel nakon Olimpijskih igara u Tokiju dala je poštedu Jovanki Radičević, Majdi Mehmedović i Milenu Raičević, koje ne putuju u Skoplje, ali će igrati u nedjelju protiv istog rivala u Nikšiću

4156 pregleda 3 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije utakmicu prvog kola EHF Euro kupa.

EHF Euro kup je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje će biti odigrano u novembru naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.

Selektorka Bojana Popović za prvi duel nakon Olimpijskih igara u Tokiju dala je poštedu Jovanki Radičević, Majdi Mehmedović i Milenu Raičević, koje ne putuju u Skoplje, ali će igrati u nedjelju protiv istog rivala u Nikšiću.

Za oba duela Popović neće moći da računa na povrijeđene Jelenu Despotović i Đurđinu Malović, Marta Batinović se nije pojavila na okupljanju, dok će dugo van ekipe biti Đurđina Jauković i Katarina Džaferović, koje su operisale koljeno.

U nacionalni tim naknadno je pozvana desni bek Sanja Premović.

"Poslije Olimpijskih igara prvi put smo se okupile, apsolutno ne u punom sastavu, ali nama svaka utakmica puno znači i daćemo sve od sebe. Oslabljene smo, ali ćemo se potruditi da krajnji ishod bude u našu korist. Biće nam teško, to je sigurno", kazala je Ema Ramusović.

Makedonija je nepoznat rival...

"Ne mogu ni da se sjetim kada smo posljednji put igrale sa tom ekipom. Analiziramo ih, gledamo video snimke i trudimo se da što više saznamo o njihovim napadu i odbranu. Kod nas će glavni fokus biti na odbrani. To nam je glavni adut, u odbrani moramo da damo apsolutno sve", naglasila je Ramusović, a nadovezala Dijana Mugoša.

"Ako odbranu odradimo najbolje što možemo, izgledaćemo dobro na terenu", kazala je Mugoša.

Dueli u EHF Euro cupu nemaju veliki takmičarski značaj. "Olakšanje je što nema imperativa, ali svaki profesionalni sportista teži da pobijedi na svakom meču. Ići ćemo i mi na pobjedu, ali je fokus da se što bolje uigramo, jer smo u izmijenjenom sastavu. Svaki meč i svaki trening su mnogo važni da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka vrlo brzo - Svjetsko prvenstvo u Španiji", naglasila je Mugoša.

Duel u Sportskom centru Boris Trajkovski počeće u 20 sati i 45 minuta.

Novi meč sa Makedonijom je u nedjelju u Nikšiću.

Bonus video: