Crna Gora protiv Sjeverne Makedonije: Posljednji test pred Španiju

Rukometašice Crne Gore večeras (20 časova) u Nikšiću igraju protiv Sjeverne Makedonije u EHF Euro kupu

4691 pregleda 58 reakcija 7 komentar(a)
Tatjana Brnović i Nataša Ćorović, Foto: FILIP VIRANOVSKI
Tatjana Brnović i Nataša Ćorović, Foto: FILIP VIRANOVSKI

Do Svjetskog prvenstva u Španiji ostalo je skoro dva mjeseca, a već je vrijeme za posljednju provjeru rukometašica Crne Gore. Tim Bojane Popović večeras (20.30 časova) u Nikšiću će igrati protiv Sjeverne Makedonije, koju je prije tri dana u Skoplju, na startu EHF Euro kupa, savladao 29:21.

Za razliku od tog duela u dvorani “Boris Trajkovski”, u timu će biti tri najiskusnije rukometašice - Jovanka Radičević, Milena Raičević i Majda Mehmedović.

- Bez obzira na to u kakvom sastavu da izađemo na teren, potrebno je pokazati volju i karakter, što su djevojke u Skoplju pokazale. Milena, Majda i ja ćemo sada dodati još malo energije i vjerujem da ćemo u Nikšiću ostvariti pobjedu i ostvariti maksimum pred pripreme za Svjetsko prvenstvo - istakla je Radičevićeva.

Kapitenka smatra da će večerašnji duel dobro doći selektorki da isproba neke stvari pred planetarni šampionat, na kojem će Crna Gora igrati u grupi sa Francuskom, Angolom i Slovenijom Dragana Adžića.

- Nadam se, prije svega, da ćemo se u novembru okupiti zdrave, jer ovo što nam se desilo sa Đurđinom Jauković je veliki peh i puno će nam nedostajati. Đina je naš glavni igrač u napadu i odbrani. Ali, vjerujem da će Milena biti u dobroj formi - naglasila je Radičevićeva.

Tatjana Brnović je ubijeđena u novi trijumf.

- Imale smo mnogo problema uoči meča u Skoplja, ali na kraju smo sa mnogim stvarima zadovoljne. U Nikšiću očekujem reprizu meča iz Skoplja. Trudićemo se da ponovimo pristup iz kojeg je stigla stabilna igra. Težićemo tome da gradimo sigurnost i hemiju.

Bonus video: