liga šampiona za rukometašice

Budućnost Bemax dočekuje Rostov, Popović: Nećemo im dati da se prošetaju

Budućnost Bemax danas (16) dočekuje Rostov, Bojana Popović ne diže bijelu zastavu

4680 pregleda 6 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Bojana Popović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Da se vrijeme vrati sezonu, dvije ili tri, EHF bi današnjem meču u “Bemax areni” (16 časova) sigurno “prišio” epitet MOTW, tj. meč sedmice. I imao bi mnogo razloga za to, jer će se sudariti dvostruki šampion Evrope, Budućnost Bemax, i klub koji godinama “sipa” novac da bi podigao najvažniji pehar, Rostov.

Nažalost, najveći crnogorski klub prolazi kroz možda i najteže trenutke u XXI vijeku, jer je značajno smanjio budžet i nema dovoljno jaku ekipu da se suprotstavi najjačima. Zbog toga je tim bivšeg crnogorskog selektora Pera Johansona izraziti favorit, ali predaje nema.

- Želim da djevojke prenesu dio onoga što rade na treninzima i pokažu pravo lice. Ako to bude na dobrom nivou, utakmica će biti lijepa za gledanje. Ne mogu da prijetim Rostovu i da kažem da imamo kapacitet da možemo da pobjeđujemo, ali svakako im nećemo dati da se prošetaju kroz teren. Borba neće izostati, vidjećemo za koliko će to biti dovoljno - poručila je Bojana Popović.

Problem za Budućnost je što je ekipa mlada, nedovoljno iskusna, a i prinuđena je da se uigrava kroz Ligu šampiona.

- Stvaramo šanse, promašujemo i umjesto da damo gol, dobijamo kontru, jer se igračica nakon zicera nije vratila. Takvi momenti prate mladu i neiskusnu ekipu. Moramo da se borimo i da djevojke shvate da je ovo igra u kojoj moraju da uživaju, jer su tu zato što to vole. I bez obzira na to ko je ispred njih, trebalo bi da igraju svoju igru i uživaju u onome za šta su se spremale, da nakon utakmice kažu: Da, to je bio moj maksimum. Rezultat je takav, ali dala sam sve od sebe.

Šefica stručnog štaba ističe da ne zamjera onima koji kritikuju njen tim.

- Oni koji znaju rukomet, znaju sa čim raspolažemo i da nije jednostavno praviti priču preko noći. Dug je proces smjenjivanje generacija. Prosto je nemoguće da se nešto brzo i veliko desi, ali ne odustajemo, makar ja, jer sam u ovome 24 sata - poručila je Popovićeva.

Preporučujemo za Vas