Bojana Popović: Ovo je proces

Rukometašice Budućnosti danas u Bukureštu (14 sati), u 5. kolu Lige šampiona traže prvi trijumf

7627 pregleda 13 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost
Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti gostuju danas ĆSM Bukureštu (14 sati) u 5. kolu DELO EHF Lige šampiona.

Podgoričke rukometašice imaju sva četiri poraza na startu i realno je teško očekivati da u Bukureštu, protiv jakih Rumunki, prekinu negatovan niz. Ipak, igra iz većeg dijela meča protiv takođe jakog Rostova prošle subote u Podgorici, uprkos glatkom porazu, najava je da bi uskoro mogla da dođe i prva pobjeda.

Ovogodišnju Ligu šampiona u koju su Podgoričanke, nakon duže vremena, ušle sa podmlađenim timom, slabijim nego ranijih sezona i kao autsajderke, trener Bojana Popović vidi kao proces...

”Od početka sezone pričamo da je ovo proces i da se očekivano da djevojke iz utakmice u utakmicu budu bolje. Evidentno je da je borbenost sada prisutna do samog kraja meča i da djevojke pružaju maksimum kao i na treninzima. To je u duelu protiv Rostova bilo na višem nivou nego u prethodnim mečevima i zbog toga sam bila zadovoljna. Nakon utakmica djevojke su bile svjesne da su pružile maksimum i upravo na tome najviše radimo. Tokom sedmice smo pokušali da igru podignemo na još viši nivo, ostaje da se vidi koliko smo u tome uspjeli. Nije jednostavno održati borbenost na visokom nivou, jer igramo protiv jakih protivnica, koje su kvalitetniji od nas, a nemamo satisfakciju za dobar rad u vidu osvojenih bodova. Svjesni smo situacije od starta sezone i gradimo igru, iako nije lako”,kazala je Popović.

Rumunski tim, čiji dres nose Andrea Klikovac i Ema Ramusović, ali i nekadašnja igračica Budućnosti Kristina Neagu, nakon četiri kola ima polovičan učinak - po dvije pobjede i poraza.

”Obje grupe u Ligi šampiona su jake, a protivnici su manje ili više zahtjevni. Nijanse odlučuju kada je u pitanju kvalitet timova, a veliki broj je onih koji imaju cilj da se plasiraju na finalni turnir. Sa svima njima treba igrati kao što smo igrali protiv Rostova, a to znači hrabro, odlučno i sa dosta prekida u odbrani, jer ti faulovi sprečavaju laku igru protivnika u napadu, što dovodi do toga da se ljepše osjećaju u svim fazama igre. Pokušaćemo da budemo agresivni i da ne dozvolimo da se razigraju bekovi, dok u napadu moramo da budemo skoncentrisane i da gradimo napade, uz odlučnost koja nam je potrebna”, kazala je Popović.

Biće to četvrti međusobni okršaj dva tima - Budućnost je slavila u Bukureštu (28:22) u grupnoj fazi 1. novembra 2015. godine, dok je sedam dana kasnije bilo neriješeno (23:23) u Podgorici. Posljednji međusobni duel odigran u maju 2017. godine, u meču za treće mjesto na finalnom turniru u Budimpešti pripao je rumunskom timu - 26:20.

”Težimo tome da naša igra bude bolja iz dana u dan. U Ligi šampiona nema ekipe koja nije kvalitetna, kako pojedinačno, tako i timski, ali fokusirane smo na našu igru i zadatke koje pred nas postavlja stručni štab. Trudićemo se se da se predstavimo u najboljem svjetlu i u Bukureštu”, kazala je bek Budućnosti Ivana Mitrović.

Bonus video: