rukomet

Test za "lavove" u Tunisu, Roganović pozvao 17 igrača

Biće to prvo okupljanje izabranika selektora Zorana Roganovića nakon maja i uspješno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine

2531 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bert Berišaj/RSCG
Foto: Bert Berišaj/RSCG

Muška rukomerna reprezentacija u sklopu EHF sedmice učestvovaće na turniru u Tunisu, na kojem će od 4. do 6. novembra igrati protiv domaćina, reprezentacija Švajcarske i Zelenortskih ostrva.

Biće to prvo okupljanje izabranika selektora Zorana Roganovića nakon maja i uspješno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, u kojima su pobjedom protiv Rumunije u Podgorici, izborili učešće u završnici.

Za predstojeću akciju, provjeru pred šampionat Starog kontinenta, na kojem će naša reprezentacija u januaru naredne godine igrati u Debrecinu protiv Danske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, selektor Roganović računa na 17 igrača.

Roganović se za ovu akciju odlučio za kombinovani sastav, a kako bi priliku da se dokažu stručnom štabu, dobili i igrači koji nijesu bili na prethodnim okupljanjima ili nisu imali značajniju minutažu.

Spisak
foto: RSCG

Okupljanje nacionalnog tima planirano je za 1. novembar. Reprezentacija će do 3. novembra i odlaska za Tunis trenirati u Podgorici.

Crna Gora će prvog dana turnira, 4. novembra igrati protiv Švajcarske, dan kasnije na programu je duel protiv Tunisa, a protivnik u posljednjem kolu, 6. novembra je reprezentacija Zelenortskih ostrva.

Preporučujemo za Vas