liga šampiona za rukometašice

Budućnost igra protiv "ubitačne ekipe", Popović: Fokus je na odbrani i disciplinovanom napadu

Budućnost Bemax dočekuje Ferencvaroš, subota u 18 sati

4481 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Ivan Brkić/RK Podravka
Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Rukometašice Budućnost Bemaxa u subotu od 18 sati dočekuju Ferencvaroš u šestom kolu Lige šampiona.

Mađarski tim je ubjedljivi favorit, a "ima jači sastav u odnosu na prošlu sezonu, najbolju bekovsku šestorku od svih timova u Ligi šampiona", kaže trener Bojana Popović

Budućnost je još bez bodova u elitnom takmičenju, dok je Ferencvaroš na drugoj poziciji u grupi A sa tri pobjede i dva remija...

"Ferencvaroš je bio naš prošlogodišnji rival u osmini finala, ali su u odnosu na te mečeve u timu samo Nikolina Vukčević i Valerija Maslova. Mi smo nova ekipa, a oni imaju najbolju bekovsku šestorku koja može da igra stalno, da cirkuliše i doprinese da kvalitet raste. Oni imaju najubitačniju postavu od svih timova. Imaju odlične golmane, priključila se Itana Grbić koja je unijela novi ritam. Veliki je izazov igrati protiv njih", kazala je Popović.

Jasno je da će "plave" imati komplikovan zadatak, a u takvoj su situaciji su da se moraju da bave više sobom nego rivalima.

"Uzalud se bavimo njihovom igrom, ako ne odgovorimo na osnovne stvari u igri i duelima jedan na jedan. Fokus je na odbrani, stabilnom i disciplinovanom napadu, kao što je bio u većem dijelu duela protiv Rostova. Sa što manje tehničkih grešaka, jer se greške sa ovom mladom ekipom lako kažnjavaju lakim golovima i to je nešto što donosi razliku", ističe Popović.