Očajnički žele prve bodove, a rivali su sve teži

Rukometašice Budućnosti dočekuju Ferencvaroš (18 h) u 6. kolu Lige šampiona - Mađarice su veliki favoriti u “Bemax areni”

5580 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost
Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa dočekuju večeras u “Bemax areni” od 18 sati mađarski Ferencvaroš u 6. kolu Lige šampiona.

Iako su u novu sezonu ušle sa slabijim, podmlađenim timom, bez velikih rezultatskih apsiraracija, u odnosu na sve prethodne sezone, Podgoričanke “žulja” nula nakon pet odigranih kola.

Podgoričanke očajnički traže prvu pobjedu, jer velikanu evropskog rukometa, dvostrukom prvaku Starog kontinenta, ne priliči posljednje mjesto u grupi, u ma kakvom sastavu igrao.

Problem je, međutim, što su rivali sve teži i teži - nakon propuštenih prilika protiv Podravke i Borusije Dortmund u prva dva kola, rivala kojima je kvalitetom moglo da se parira, uslijedili su očekivani i ubjedljivi porazi od Esbjerga, Rostova i ĆSM Bukurešta.

I Ferencvaroš, koji danas gostuje u Podgorici, prevođen doskorašnjom igračicom Budućnosti i crnogorskom reprezentativkom Itanom Grbić, ubjedljivi je favorit da nanese Budućnosti i šesti poraz. Po riječima Bojane Popović - Mađarice imaju jači sastav u odnosu na prošlu sezonu i najbolju bekovsku šestorku od svih timova u Ligi šampiona.

Ferencvaroš je drugoj poziciji u grupi A sa tri pobjede i dva remija - može li Budućnost da iznenadi?

”Ferencvaroš je bio naš prošlogodišnji rival u osmini finala, ali su u odnosu na te mečeve u timu samo Nikolina Vukčević i Valerija Maslova. Mi smo nova ekipa, a oni imaju najbolju bekovsku šestorku koja može da igra stalno, da cirkuliše i doprinese da kvalitet raste. Oni imaju najubitačniju postavu od svih timova. Imaju odlične golmane, priključila se Itana Grbić koja je unijela novi ritam. Veliki je izazov igrati protiv njih”, kazala je Popović.

Jasno je da će “plave” imati komplikovan zadatak, a u takvoj su situaciji su da se moraju da bave više sobom nego rivalima.

”Uzalud se bavimo njihovom igrom, ako ne odgovorimo na osnovne stvari u igri i duelima jedan na jedan. Fokus je na odbrani, stabilnom i disciplinovanom napadu, kao što je bio u većem dijelu duela protiv Rostova. Sa što manje tehničkih grešaka, jer se greške sa ovom mladom ekipom lako kažnjavaju lakim golovima i to je nešto što donosi razliku”, ističe Popović.

Porazi nikad nisu dobri, mogu da utiču i na samopouzdanje, posebno mladih igračica, ali Bojana Popović ih hrabri.

”Možemo da ostanemo kompaktne u zoni i da se borimo do posljednjeg atoma snage. Vidno je kod nekih igračica da se polako oslobađaju grča, idu malo više ka golu. Svaki dan pričamo o tome da moraju da budu odlučnije, pa i da naprave grešku, a da to ne bude greška iz straha. Uvijek treba da iskažu odlučnost i da imaju stav, kako god da se akcija završi”.

Bonus video: