Roganović: Bili smo fokusirani na napad, ne pamtim kada smo dali 35 golova

"Igrali smo fin rukomet, istina bilo je i grešaka i tehničkih grešaka, ali sam siguran da ćemo to ispraviti u naredna dva meča", istakao je selektor muške rukometne selekcije

8378 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Crnogorski rukometaši su savladali Švajcarska na startu turnira u Tunisu (35:31), selektor Zoran Roganović očekuje ozbiljnije provjere u duelima sa Tunisom i Zelenortskih ostrva.

"Švajcarska je kvalitetan protivnik, ali smo svjesni da nas u naredna dva dana očekuju možda i teži rivali. Međutim, ukoliko igra i u naredna dva duela bude kao danas, siguran sam da će biti sve bolje i bolje, bez obzira na to kakav bude konačan rezultat", rekao je Roganović i dodao:

"Cilj nam je da probamo sistem sa kojim ćemo se predstaviti na Evropskom prvenstvu koje nas očekuje u januaru, a suština je da se zna ko odrađuje koji dio posla. Zato u današnjem meču fokus nije bio na odbrani, jer smo u tom segmentu tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrali na visokom nivou, ali imali i značajnu potrošnju".

"Protiv Švajcarske smo bili fokusirani na napad, a 35 golova pokazuje da smo posao odradili na pravi način. Ne sjećam se kada smo postigli toliki broj pogodaka. Igrali smo fin rukomet, istina bilo je i grešaka i tehničkih grešaka, ali sam siguran da ćemo to ispraviti u naredna dva meča".

"Lavovi" sjutra igraju sa Tunisom, u subotu protiv Zelenortskih ostrva.

"Treba imati u vidu i činjenicu da nismo imali nijedan trening u kompletnom sastavu, jer su nam se igrači koji nastupaju u njemačkim klubovima priključili neposredno prije puta. Svi momci su, međutim, odlično prihvatili ovaj novi sistem igre i čestitam im na tome. Nastavljamo dalje da gradimo našu igru i okrećemo se duelima protiv Tunisa i Zelenortskih ostrva", istakao je Roganović.

Bonus video: