EHF sedmica u Tunisu: "Orlovi Kartagine" prejaki za "lavove"

Mirko Radović je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Miloš Vujović, Filip Vujović, Marko Lasica i Miloš Božović postigli po tri u porazu Crne Gore od domaćina 30:28. Sjutra sa Zelenortskim ostrvima.

3370 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FTHB
Foto: FTHB

Poraz rukometne reprezentacije Crne Gore od Tunisa u drugom meču turnira koji se održava na sjeveru Afrike, u okviru EHF sedmice i priprema za Evropsko prvenstvo - 30:28 (15:12).

Crnogorski "lavovi" su protiv "orlova Kartagine" bilo u zaostatku od početka meča, ali su i prijetili di samog kraja ekipi koja je redovan učesnik svjetskih prvenstava i koja je 10 puta bila prvak Afrike.

Mirko Radović je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Miloš Vujović, Filip Vujović, Marko Lasica i Miloš Božović postigli po tri.

Dva puta u strijelce su se upisali Nebojša Simović, Radojica Čepić, Stefan Čavor, Branko Vujović i Božo Anđelić, a a po jednom Luka Vujović i Stevan Vujović.

Priliku među stativama dobili su Mile Mijušković i Nikola Matović.

Izabranici Zorana Roganovića su juče, na startu turnira slavili protiv Švajcarske (35:31), dok je Tunis upisao drugu pobjedu nakon startne protiv Zelenortskih Ostrva (28:27).

Turnir u Tunisu naša selekcija završava sjutra protiv Zelenortskih ostrva (15 sati).

Evropsko prvenstvo održava se od 13. do 30. januara u Slovačkoj i Mađarskoj, a Crna Gora će pokušati da u teškoj grupi, sa Danskom, Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, zauzme jedno od prva dva mjesta i plasira se u narednu fazu.

Bonus video: