liga šampiona za rukometašice

Budućnost sa Brestom, Popović: Da uradimo sve da ne bude padova u igri

"Radujemo se utakmici sa Brestom, probaćemo da održimo neki nivo, da ne bude padova, nego da na gostujućem terenu bude kao pred našim navijačima", ističe trener "plavih"

4221 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Sedmo kolo DELO EHF Lige šampiona je nova šansa za rukometašice Budućnost Bemaxa da upišu prve bodove u sezoni.

Zadatak je, međutim, težak, kao što je bio i u prethodnih šest duela u kojima su izabranice Bojane Popović upisale isto toliko poraza.

Sada je rival Brest (subota od 18).

"Imali smo dobro sedmicu i pauza nam je puno značila da se oporave neke igračice koje su dominatno u igri i dosta se troše. Radujemo se utakmici sa Brestom, probaćemo da održimo neki nivo, da ne bude padova, nego da na gostujućem terenu bude kao pred našim navijačima. To je glavni i osnovni cilj, da pokušamo sve to, da održimo ritam što je duže moguće tokom utakmice", rekla je Bojana Popović.

"Plave" čekaju dva duela zaredom sa francuskom ekipom, u čijem sastavu zbog povrede nema naše reprezentativke Đurđine Jauković.

"Sa Brestom smo igrali prošle sezone. I dobro smo se osjećali u obje utakmice, to je tim koji nam leži. Ali, ovo je nova sezona, sa novim igračicama. Kako sezona odmiče djevojke sve bolje pronalaze sebe i zajednički ritam, pa se iskreno nadam da će naše izdanje biti mnogo bolje nego na ostalim gostujućim terenima na kojima smo do sada igrali. Nadam se dobroj energiji i mislim da smo malo zreliji u odnosu na nekoliko prvih utakmica i da sa iskustvom sa tih utakmica možemo da pružimo malo jači otpor protivniku", kaže Popović.

Rezultat na kraju i nije najbitniji.

"Želimo da nastavimo da gradimo stabilan i strpljiv napad, jer je to jedini način na koji trenutno možemo da igramo. Time ćemo se baviti, kao i vraćanjem u odbranu, kako bismo spriječili lake golove. Na taj način svaka utakmica može da se igra u egalu", zaključila je Bojana Popović.