Budućnost sa karakterom, De Paula spustila rampu: "Plave" nanijele prvi poraz Mecu

Igračice Budućnosti odigrale su maestralnih 30 minuta u defanzivi, u prvom poluvremenu primile svega sedam golova, protiv tima koji je na prethodna tri meča postigao 87 pogodaka (29 po utakmici)
56 pregleda 9 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.11.2017. 20:12h

Rukometašice Budućnosti su pokazale karakter, kada je bilo najteže i najvažnije – u utakmici, koju su morale da pobijede da bi otvorile put u drugu fazu elitnog takmičenja, savladale su Mec 23:18 i francuskom timu nanijele prvi poraz u grupi, ali i u cijeloj sezoni.

Igrajući pod pritiskom, svjesne da bi ih treći poraz u grupi udaljio od glavne runde Lige šampiona, djevojke Dragana Adžića su izetnom odbranom zaustavile napadački potencijal francuskog tima, imale nestvarnu Darli Zokebi de Paulu na golu, a u napadu bile i strpljive i hrabre...

Igračice Budućnosti odigrale su maestralnih 30 minuta u defanzivi, u prvom poluvremenu primile svega sedam golova, protiv tima koji je na prethodna tri meča postigao 87 pogodaka (29 po utakmici).

I u nastavku je energija bila na maksimalnom nivou, a strah nakon što je Mec smanjio na minus dva (17:15), brzo je raspršen, pa su „plave“ u posljednjih deset minuta ušle sa prednošću od 19:15...

Ispostavilo se da je zaliha bila dovoljna da se ostvari pobjeda, koja bi mogla da bude i odlučujuća u borbi za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa osam golova, Đurđina Malović je postigla pet, a Itana Grbić tri. Darli Zokebi de Paula je imala 14 odbrana.

U timu Meca, pet golova Grejs Zadi, devet odbrana Marine Rajčić.

Nakon četiri kola Mec ima tri pobjede i poraz, Budućnost i Bitighajm po dvije pobjede i dva poraza, a Vajpers jednu pobjedu i tri poraza.

Bonus video: