"Lavice" desetkovane: U Španiji i bez Jelene Despotović

U moru problema, i jedna lijepa vijest - u nacionalni tim se nakon duge pauze vraća desni bek francuskog Tulona, 25-godišnja Đurđina Malović

5126 pregleda 7 komentar(a)
Jelena Despotović, Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Jelena Despotović, Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Đurđina Jauković i Katarina Džaferović su teže povrijeđene, Majda Mehmedović se oprostila od reprezentacije, nešto ranije i Andrea Klikovac, ali to nisu jedine muke sa kojima se Bojana Popović suočava pred Svjetsko prvenstvo, koje počinje 2. decembra.

U Španiji neće igrati ni bek najjačeg svjetskog kluba, Đera - Jelena Despotović. Djevojka koja je prije godinu bila možda i najbolja igračica “lavica” na Evropskom prvenstvu u Danskoj ima problema sa ramenom desne, šuterske ruke, koji će pokušati da riješi tretmanima. Zbog toga joj je neophodna pauza, kako bi sa mađarskim klubom igrala odlučujuće utakmice u Ligi šampiona i prvenstvu Mađarske.

- Rame me već dugo boli i vrijeme je da se posvetim oporavku, kako bih što prije bila potpuno zdrava. Navijaću za saigračice svim srcem i jedva čekam Evropsko prvenstvo sljedeće godine, na kojem ćemo grupnu fazu igrati pred našim navijačima u Podgorici - rekla je 27-godišnja Despotovićeva.

Na spisku, najvjerovatnije, neće biti ni Milene Raičević, koja je nakon porođaja otišla u turski Kastamonu, ali je daleko od nekadašnje forme. I ona bi trebalo da igra na EHF Euru 2022, koje Crna Gora organizuje sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom.

Pod velikim znakom pitanja je i Marta Batinović, koja je bila prekobrojna pred Olimpijske igre u Tokiju. Sada je u najboljoj formi od svih golmanki “lavica”, ali se nije odazvala ni za nedavne mečeve sa Makedonkama.

U moru problema, i jedna lijepa vijest - u nacionalni tim se nakon duge pauze vraća desni bek francuskog Tulona, 25-godišnja Đurđina Malović.

Crna Gora na Svjetskom prvenstvu igra u grupi A u Granoljersu sa Francuskom, Slovenijom i Angolom. U glavnu fazu prolaze tri selekcije, posljednja iz grupe ide u Kup predsjednika, tj. borbu za plasman od 25. do 32. mjesta.

Pripreme počinju u ponedjeljak, a ekipa već u četvrtak putuje u Švedsku, gdje će odigrati dva meča sa domaćinom i trenirati do odlaska u Španiju.

Bonus video: