Budućnost - Mec: Pobjeda je jedini izbor za "plave"

Budućnost od 19.30 dočekuje Mec u 4. kolu Lige šampiona
70 pregleda 0 komentar(a)
Itana Grbić, Foto: Filip Roganović
Itana Grbić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.11.2017. 10:34h

Izbora praktično nema - rukometašice Budućnosti večeras u „Morači” (19.30 časova) moraju da prekinu seriju od 17 pobjeda Meca ili će prvi put nakon osam godina strahovati za plasman u glavnu fazu Lige šampiona.

Podgoričanke nakon tri meča imaju dva boda, koliko i Vajpers sa utakmicom više, ali i mnogo boljom međusobnom gol-razlikom, jer je u Kristijansandu slavio 29:19. Mec je prvi sa šest bodova, a Bitighajm se sa dva vezana trijumfa nad Norvežankama domogao 2. mjesta.

Novi poraz bi znatno udaljio najmlađu ekipu u Ligi šampiona od cilja - glavne faze, koja je posljednji put preskočena u sezoni 2009/2010, ali se „plave” ne misle o situaciji u grupi.

"Trudimo se da se ne opterećujemo time, da igramo najbolje što znamo. Fokusiramo se samo na ono što nas čeka, šta mi možemo da uradimo. Ni na šta drugo", jasna je Ema Ramusović.

Budućnost je prije dvije sedmice poražena u Francuskoj sa 27:23, ali je pokazala da može da se nosi sa ekipom Emanuela Majonada. Problem je bio ogroman pad krajem prvog i početkom drugog poluvremena, kada su domaće napravile seriju 11:2 za nedostižnih 19:11.

"Serija pobjeda dovoljno govori o kvalitetu našeg protivnika. Mec je neporažen u Ligi šampiona i francuskom prvenstvu, ali smo pokazale na njegovom terenu, gdje je dosta teško igrati, da možemo i da imamo odgovor na fenomenalnu odbranu rivala i dobre šutere. Imale smo pad u igri, trudile smo da ispravimo sve te greške. Nadam se da ćemo zadržati sve pozitivne stvari koje su se dogodile u Francuskoj, a da ćemo ispraviti negativne", naglasila je Itana Grbić.

Izabranice Dragana Adžića su puno lopti „prodale” u gradu na tromeđi Francuske, Njemačke i Luksemburga.

"Ne smijemo da dozvolimo neiznuđene tehničke greške, koliko god da smo mlade i neiskusne. Za većinu nas je ovo prvi put da nosimo igru tima u Ligi šampiona, ali se takvi propusti ne dozvoljavaju. Dešavao nam se i pad na sve tri utakmice početkom drugog poluvremena, nadam se da ćemo uz podršku navijača to popraviti i pokazati da možemo da igramo sa svima", optimistična je Grbićeva.

Ramusovićeva takođe potencira greške u napadu, ali smatra da Budućnost ima drugi adut kojim može da prelomi meč u svoju korist.

"Očekuje nas težak meč, jer Mec igra jednu od najkvalitetnijih odbrana u Ligi šampiona. Napad mora da nam bude na zavidnom nivou, ali naš glavni adut, kao što uvijek i pričamo, mora da bude odbrana. Ako odigramo kako znamo, rezultat neće izostati", zaključila je 20-godišnja Beranka.

Nadam se da ćemo imati rješenje za Marinu

Između stativa Mecovog gola već treću godinu stoji Marina Rajčić. Crnogorska reprezentativka je od ove sezone prvi izbor, jer je Lora Gloze na trudničkom odsustvu. Djevojka koja je još u sezoni 2009/2010. debitovala za prvi tim Budućnosti kao 16-godišnjakinja je bila veoma raspoložena na startu prvog meča sa bivšim klubom, jer je odbranila sedam šuteva prije nego što je primila drugi gol.

"Marina nam je u početku „skinula” nekoliko zicera, naša je krivica što smo joj dozvolile da tako otvori utakmicu, jer je trebalo da povedemo 3:0. Drago nam je što konstantno dobro brani, ali se nadam da ćemo sada imati rješenja za nju", naglasila je Grbićeva.

Bonus video: