LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠICE (8. KOLO)

Pobjeda koja će da se pamti - djeca Budućnosti srušila vicešampiona Evrope

Podgoričanke su Bojani Popović za 42. rođendan poklonile najveću pobjedu u kratkoj trenerskoj karijeri legende svjetskog rukometa, jer su u „Bemax areni” srušile viceprvaka Starog kontinenta, Brest (30:28). Matea Pletikosić igrala spektakularno, veliki doprinos dala i 17-godišnja debitantkinja Jelena Vukčević

26424 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Dugo je Budućnost Bemax tražila prvi bod u Ligi šampiona, srušila i negativni klupski rekord, sa najmlađim i najneiskusnijim timom u istoriji, ali se potrudila da prva pobjeda odjekne - Podgoričanke su Bojani Popović za 42. rođendan poklonile najveću pobjedu u kratkoj trenerskoj karijeri legende svjetskog rukometa, jer su u „Bemax areni” srušile viceprvaka Starog kontinenta, Brest (30:28).

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da su joj značajan pečat dala djeca, 16-godišnji desni bek Jelena Vukčević i tri godine starija golmanka Jovana Kadović, koje su blistale u trenucima odluke.

A Crna Gora i Budućnost su dobili i igračicu koja će moći godinama da nosi igru i „plavih” i „lavica”, Mateu Pletikosić.

Djevojka iz Sinja je odigrala meč života i sa 12 golova bila junakinja velike pobjede. Neko će reći da je osam dala iz sedmeraca, ali i zaboraviti da je ona većinu iznudila, što prodorima, što savršenim dirigovanjem igrom.

Sjajna su bila i krila Ivona Pavićević sa sedam i Nina Bulatović sa četiri gola, čija je sigurnost na šutu opila sjajne golmanke Sandru Toft i Kleopatru Darlo.

BUDUĆNOST BEMAX - BREST 30:28 (13:16)

Podgorica - Dvorana „Bemax arena“. Gledalaca: 300. Sudije: I. Kovalćuk, A. Kovalćuk (Moldavija). Sedmerci: Budućnost Bemax 10 (9), Brest 5 (3). Isključenja: Budućnost Bemax 6, Brest 6 minuta.

Budućnost Bemax: Babović (četiri odbrane i sedmerac), J. Kadović (četiri odbrane i sedmerac), Ćorović, Mitrović 1, J. Vukčević 2, Pletikosić 12 (8), Zrnić, Popović, Marsenić, Brnović 2, Bulatović 4, Anđušić, Maslova, N. Kadović, Pavićević 7, Kepić 1 (1), N. Vukčević 1.

Brest: Kiniju, Darlo (dvije odbrana), Toft (osam odbrana), Moni, Tublan 3 (1), Fauske 8 (2), Kromoska, Kobilinska 5, Lasurs 5, Nijakate 3, Pop-Lazić, Fopa 2, Leset 1, Koatanea, Žariž 1, Gavrić.