TIM BOJANE POPOVIĆ PRETPRIO ZNAČAJNE IZMJENE

„Lavice” počele pripreme za SP - novi tim traži plasman u drugu fazu

„Presrećna sam što sam ponovo u reprezentaciji, nakon dobrih izdanja u dresu Tulona u dosadašnjem dijelu sezone. I zdravlje me je poslužilo ove sezone, a dobrim igrama sam zavrijedila pažnju selektorke Popović i drago mi je zbog toga”, rekla je Đurđina Malović, koja nije igrala za Crnu Goru od septembra 2019. godine

2926 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Operacija Španija je i zvanično počela.

Rukometašice Crne Gore u dvorani „Verde” počele su kratkotrajne pripreme za Svjetsko prvenstvo, na kojem će tražiti jedno od prva tri mjesta u grupi A u konkurenciji Slovenije, Angole i Francuske.

Ekipa koju je okupila Bojana Popović je malo neobična, jer je Marina Rajčić sa 28 godina bila najstarija na prvom treningu.

Nema Milene Raičević i Marte Batinović, Majda Mehmedović i Andrea Klikovac su se oprostile, a povrijeđene su Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Katarina Džaferović.

Nije bilo ni mlade Andrijane Popović, koja je u prvom meču po povratku na teren nakon teške povrede ramena, protiv Bresta u subotu, povrijedila prst.

U reprezentaciji je opet, nakon duge pauze, Đurđina Malović, koja ove sezone igra sjajno za francuski Tulon.

„Presrećna sam što sam ponovo u reprezentaciji, nakon dobrih izdanja u dresu Tulona u dosadašnjem dijelu sezone. I zdravlje me je poslužilo ove sezone, a dobrim igrama sam zavrijedila pažnju selektorke Popović i drago mi je zbog toga”, rekla je 25-godišnja Nikšićanka.

Đurđina Malović
foto: Stefan Ivanović/RSCG

Desni bek Crne Gore ne želi da se opterećuje rezultatom na Svjetskom prvenstvu.

„Ne bi trebalo da imamo prevelika očekivanja zbog činjenice da nismo kompletne zbog povreda i izostanaka igračica koje su važne u rotaciji. Trebalo bi da budemo smirene, da sve ovo shvatimo kao izazov i uživamo na terenu. Grupa nije nimalo jednostavna, igramo protiv ozbiljnih ekipa i kvalitetno ćemo se pripremiti za svaku utakmicu u Granoljersu”, poručila je Malovićeva.

Marina Rajčić, koja je od ove sezone u Kastamonuu, boriće se za mjesto između stativa sa Ljubicom Nenezić i Anastasijom Babović, baš kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„S nestrpljenjem smo očekivale ovo okupljanje, da gradimo nešto novo. Imamo dvije provjere protiv Švedske uoči prvenstva, djevojke iz Budućnosti dolaze na okupljanje poslije prve pobjede u Ligi šampiona i vjerujem da će na prvenstvu sve to da izgleda kako bi trebalo. Jedva čekam Svjetsko prvenstvo na kojem bi trebalo da pokažemo da smo nešto naučile i da na nas može da se računa u narednom periodu”, istakla je Rajčićeva.

Marina je do prethodnog Evropskog prvenstva u Danskoj, kada je bila u drugom stanju, uz Milenu Raičević bila jedina igračica koja je nastupila na svim velikim takmičenjima u Crnoj Gori. Debitovala je sa 16 godina, sa 17 bila na Evropskom prvenstvu u Danskoj i dugo je bila među mlađima. Sada je najstarija, poslije kapitenke Jovanke Radičević, koja će se saigračicama priključiti sjutra.

Marina Rajčić i Sanja Premović
Marina Rajčić i Sanja Premovićfoto: Stefan Ivanović/RSCG

„Došlo je vrijeme za određene promjene u sastavu i da priliku dobiju neke nove igračice. Mislim da će sve to dobro da ispadne i da ćemo u Španiji da dobijemo neke nove djevojke, što će proširiti rotaciju za neka naredna okupljanja. Neobično mi je što sam uz Jovanku Radičević sada najiskusnija u timu, to je značajnija uloga za mene nego što je bio slučaj do sada. Ipak, ponavljam da je došlo vrijeme da neke nove igračice iznesu veći teret nego ranije”.

Cilj Crne Gore na Svjetskom prvenstvu je da produži boravak u Granoljersu i poslije 7. decembra, kada se sastaje sa Francuskom, tj. da prođe u drugu fazu.

„Težimo tome da dobijemo što veći broj mečeva na Svjetskom prvenstvu, ali trebalo bi da gradimo igru i da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Bile bismo srećne ukoliko prođemo grupu, ali moramo da budemo na zemlji i svjesne da igramo protiv timova koji imaju veću rotaciju od nas. Francuska je veoma jaka, protiv Angole smo igrale mnogo puta i znamo da su neobična ekipa, moramo se ozbiljno pripremiti za njih ako želimo nešto da napravimo”, zaključila je Rajčićeva.

Preporučujemo za Vas