Matea Pletikosić: Prvi cilj da prođemo grupu

Rukometašice Crne Gore se pripremaju za Svjetsko prvenstvo, na kojem će adut biti 23-godišnji srednji bek Budućnost Bemaxa

4044 pregleda 3 komentar(a)
Matea Pletikosić na treningu reprezentacije, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Matea Pletikosić na treningu reprezentacije, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Neka nova vremena su došla za selekciju koja je donijela najveće uspjehe Crnoj Gori, žensku rukometnu reprezentaciju. Od ekipe koja je 2012. osvojila olimpijsko srebro i evropsku bronzu, u timu za Svjetsko prvenstvo u Španiji su samo Jovanka Radičević i Marina Rajčić.

Nema ni djevojaka koje su u međuvremenu postale glavne, Đurđine Jauković i Jelene Despotović (u Beogradu 2012. bila najmlađa u zlatnom timu), zbog čega će najveći teret pasti na igračice koje su donedavno imale skromnu minutažu.

Jedna od njih je Matea Pletikosić, koja je u dresu Budućnost Bemaxa pokazala da je stasala za najveću scenu, pogotovo u pobjedi nad vicešampionom Evrope Brestom, čiju je mrežu zatresla 12 puta.

- Sve djevojke su srećne što su krenule pripreme za Svjetsko prvenstvo. Težak period je iza svih nas, ali vjerujem da ćemo biti spremne za ono što nas očekuje - rekao je 23-godišnji srednji bek.

Iako je tim značajno oslabljen, cilj u Granoljersu je da se prođe grupa, u kojoj su od 3. do 7. decembra rivali redom Slovenija, Angola i Francuska.

- Naravno da želimo da prođemo grupu, to je prvi i osnovni cilj, a dalje ćemo da vidimo šta će biti. Grupa je veoma teška, sve ekipe su jake i imaju odlične igračice, ali smatram da uz karakter i pravi odnos u svim mečevima možemo da se nosimo sa svima.

Mnogo toga će zavisiti od duela sa Slovenijom na otvaranju grupe A.

- Uvijek igramo dobro protiv Slovenije. Vjerujem da će to biti slučaj i ovog puta, te da ćemo uz sreću koja je potrebna, doći do pobjede - naglasila je Pletikosić.

”Lavice” u četvrtak putuju u Švedsku, gdje će u petak i nedjelju sa domaćom selekcijom odigrati dvije kontrolne utakmice.

- Dobro je što ćemo imati dvije provjere protiv Švedske. Vjerujem da će se to pokazati kao prava stvar, kako bismo se što bolje uigrale i da budemo bolje na Svjetskom prvenstvu - zaključila je djevojka rođena u Sinju.

Bonus video: