"Lavice" u finišu priprema za Dragana Adžića i Sloveniju : To je čovjek koji nas najbolje poznaje

Crna Gora i Slovenija igraće u petak od 20.30

4265 pregleda 0 komentar(a)
Tatjana Brnović, Foto: Reuters
Tatjana Brnović, Foto: Reuters

Svjetsko prvenstvo za rukometašice počinje večeras, a "lavice" na put u Španiju, u katalonski Granoljers, idu tek sjutra - u petak ih čeka prvi meč grupe A, protiv Slovenije.

Dijana Mugoša smatra da je ta utakmica najvažnija, da mnogo zavisi od starta...

„Očekujem da damo maksimum, kao i da budemo fokusirane na prvu utakmicu sa Slovenijom, gdje bi trebalo da probijemo led. Nadam se da će poslije toga biti manje problema, koje ćemo moći da rješavamo u hodu“, rekla je Mugoša.

Pored Slovenije, rivali u grupi su Angola i Francuska.

„Protiv Slovenije i Angole vidimo našu šansu, možemo da ugrozimo rivale i osvojimo bodove. Mislim da će nam protiv Slovenije biti veoma važna kompaktna i stabilna odbrana, kao i strpljiv napad", kazala je Tatjana Brnović.

Slovenija je izazov, jer je vodi Dragan Adžić.

"Tu je dodatna težina utakmica jer igramo protiv našeg bivšeg selektora, koji nas najbolje poznaje“, kazala je Brnović.

Crna Gora je podmlađena (nema Majde Mehmedović i Andree Klikovac, kao ni Milene Raičević) i oslabljena (povrijeđene su Đina Jauković i Jelena Despotović).

„Idemo sa mladom ekipom. Imamo pravo da maštamo i da se nadamo, ali i da idemo od utakmice do utakmice“, kazala je Brnović.

"Lavice" su u dva kontrolna meča poražene od Švedske, u prvom ubjedljivo (38:24), u drugom je bilo mnogo bolje (31:26).

„U dva meča sa Švedskom vidjele smo kolika je razlika kada se odigra strpljivo i kada se igra ishitreno. Šveđanke su znale da nas kazne brzim golovima iz tranzicije. Slovenija nije taj tip ekipe, ali svaki tim danas zna da kazni greške“, kazala je Brnović.

Nema velikih planova, ide se od rivala do rivala.Rukometašica Podravke ističe da su utakmice sa Švedskom koristile igračicama i stručnom štabu.

„Vidjeli šta je dobro, a šta nije i šta bi trebalo da popravimo", kazala je Dijana Mugoša.

Crna Gora i Slovenija igraće u petak od 20.30.

Bonus video: