"Lavice" protiv Slovenije, Popović: Sa Adžićem nema iznenađenja, prvi meč uvijek donosi najveći pritisak

"Nema tu posebnog duela dvoje trenera, utakmica je kao i svaka druga, svi treba da budu opušteni, a neka pobijedi onaj ko bude bolji", kaže Bojana Popović,

6043 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Crnogorske rukometašice sjutra startuju na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Rival je od 20.30 Slovenija, koju vodi bivši selektor "lavica" Dragan Adžić.

"Između mene i Dragana Adžića ne može da bude iznenađenja, dugo godina smo proveli zajedno i znamo se odlično. Svako će voditi utakmicu na svoj način, a djevojke su te koje moraju da odrade posao na terenu. Često u takvim utakmicama presude golmani, vidjećemo da li će tako biti i ovog puta. Nema tu posebnog duela dvoje trenera, utakmica je kao i svaka druga, svi treba da budu opušteni, a neka pobijedi onaj ko bude bolji", rekla je Bojana Popović.

A šta može da se očekuje od podmlađene Crne Gore, koja će na SP nastupiti sa pet debitantkinja?

"Uvijek je prvi meč na velikom takmičenju veoma važan i pritisak je najveći. Dva boda na startu ti otvaraju vrata, ali treba da budemo rasterećeni i da radimo ono što smo dogovarali. Ne smije da bude opterećenja, jer nas nakon Slovenije očekuju dueli protiv Angole i Francuske. Treba da gradimo našu igru i rastemo kao tim, zato smo i došli, samo treba da se prebrodi taj početni pritisak i da prvenstvo krene u dobrom ritmu", kaže Popović.

Osvrnula se na dvomeč sa Švedskom na pripremama.

"U duelima protiv Švedske smo se uigravali, tražili smo postavu i rotaciju koja je moguća sa sastavom koji imamo. Dvomeč nam je dao neke smjernice, ali duel protiv Slovenije će biti nešto posebno. Posljednja dva dana smo posvetili završnim pripremama za Sloveniju i finalnim dogovorima koji su od značaja za premijerni meč".

Ekipa je u dobrom dijelu podmlađena i promijenja u odnosu na prethodna velika takmičenja.

"Nije jednostavno uklopiti ovaj potpuno novi sastav. Neke djevojke su bile i ranije tu, pa to ide mnogo lakše i brže. Za neke će biti potrebno malo više vremena i strpljenja. Svi su na raspolaganju, ali moramo da budemo realni i da znamo što je u datom momentu najbolje za reprezentaciju Crne Gore. Na osnovu toga ćemo se pripremati i igrati sve utakmice u Španiji".

Odbrana od slovenačkih bekova biće izazov.

"Slovenija je iskusna ekipa, ima četiri-pet kvalitetnih internacionalki koje u svojim klubovima igraju vodeće uloge u Ligi šampiona. Napadački su veoma kvalitetna ekipa i neće biti lako braniti šuteve Stanko i Gros, uz dva odlična srednja beka Omoregi i Zulić. Fokus je na tome da se taj kvarter zatvori, pa onda sve ostale. U odbrani imaju i oni slabih tačaka koje smo analizirali i probaćemo da ih iskoristimo da postižemo golove. Napad mora da bude disciplinovan, a u odbrani da zaustavimo šuterski potencijal koji protivnik posjeduje", istakla je Bojana Popović.

I Itana Grbić zna da našu selekciju čekaju velika iskušenja:

"Nikad teži zadatak za Crnu Goru. Ogroman izazov je pred nama, ali mislim da smo spremne. Sve se nekako brzo izdešavalo, ostale smo bez nekoliko bitnih igračica, ali mislim da je svaka djevojka spremna. Jako sam uzbuđena, jedva čekam da sve to počne i vjerujem u svaku djevojku, znam da će dati sve i nadam se da ćemo slaviti na startu, iako će biti možda i najteže dosad", rekla je Grbić.

"Slovenija ima izuzetne bekove - Omoregi, Stanko i Gros. Radi se o sjajnim šuterima. Međutim, vjerujem u našu odbranu, ona je uvijek bila naš najjači adut. U napadu moramo da budemo strpljivi", zaključila je Itana Grbić.

Bonus video: