Bojana Popović: Ponosna sam na djevojke

"Lavice" su večeras savladale Angolu 30:20 i praktično osigurale jednu od prve tri pozicije u grupi A

10619 pregleda 8 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: IHF
Bojana Popović, Foto: IHF

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Bojana Popović je bila presrećna poslije pobjede nad Angolom u 2. kolu Svjetskog prvenstva.

"Lavice" su večeras slavile 30:20 i praktično osigurale jednu od prve tri pozicije u grupi A.

"Poslije onoga što se desilo sa Slovenijom i svih promašaja, djelovalo je da su sve djevojke pale, ali sam ponosna na njih, jer su uspjele da se izdignu i odigraju ovakav meč. Igrale smo kompaktnu odbranu 6:0 i ostavile Angolke bez šanse. Mislim da je rezultat realan, jer smo igrale hrabro, punim srcem i osvojile dva boda velika kao kuća", rekla je selektorka.

Crna Gora je gotovo sigurno u glavnoj fazi, što je i bio plan.

"Cilj nam je bio da od ove tri utakmice dobijemo jednu i prođemo u glavnu fazu. Još postoje neke šanse da ne bude tako, ali mislim da smo realno već sada u drugoj rundi. Odigraćemo još tri dobra meča, uz ovaj sa Francuskom."

Šansu je prvi put u Španiji dobila Tanja Ašanin i pokazala da na nju može da se računa. "Mnogo je bitno što smo dobile Tanju Ašanin, kao i Đinu Malović. To su novi likovi kojima su bile potrebne ovakve utakmice, da i one i ja vidimo na čemu smo. Sada imam više informacija o svim tim igračicama. Idemo u nove pobjede, samo da se što prije oporavimo", poručila je Bojana Popović.

Bonus video: