"Plave" protiv ekipe u top formi traže bodove za Elitnu rundu

Mlada ekipa Dragana Adžića nalazi se pred velikim izazovom jer je Mec trenutno u sjajnoj formi i još nije osjetio gorčinu poraza u svim takmičenjima u kojima nastupa.
73 pregleda 1 komentar(a)
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.11.2017. 12:02h

Poslije poraza na dva uzastopna gostovanja od Vajpersa i Meca, rukometašice Budućnosti pokušaće da se revanširaju francuskom prvaku pred svojom publikom i osvoje dva važna boda u borbi za plasman u Elitnu rundu Lige šampiona.

Mlada ekipa Dragana Adžića nalazi se pred velikim izazovom jer je Mec trenutno u sjajnoj formi i još nije osjetio gorčinu poraza u svim takmičenjima u kojima nastupa.

"Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi u ovom momentu. Velikani poput Đera, Bukurešta i Rostova imaju poraze, dok Mec nije izgubio u 10 utakmica domaćeg prvenstva, kao i tri susreta u Ligi šampiona. U prvom meču sa njima smo pokazali da možemo i da imamo potencijal da zadržimo njihove najbolje igrače. I prošle godine smo ih u puno jačem sastavu teško pobijedili, znamo kako igraju. Vjerujem da smo poslije tri utakmice u Ligi šampiona i četiri u Regionalnoj ligi spremni da odigramo dobro i da Mecu neće biti lako pred našim navijačima", rekao je trener "plavih" Dragan Adžić.

Iako nisu u krugu favorita za titulu prvaka Evrope, Francuskinje su veoma nezgodan protivnik za sve ekipe u elitnom takmičenju.

"Mec je jedna od najzahtjevnijih ekipa u Ligi šampiona, iako neki timovi na papiru imaju bolje timove. Vjerujem da ćemo odigrati bolje prema Gros i Smit u "Morači" u drugoj utakmici. Znamo ih dobro jer je gro ekipe igrao protiv nas i prošle sezone".

Faktor navijača biće veoma važan u predstojećoj utakmici. Podrška sa tribina bila bi važan vjetar u leđi podmlađenom sastavu dvostrukog prvaka Evrope.

"Volio bih da publika, koja nam je mnogo pomogla protiv Bitinghajma dođe u još većem broju protiv Meca, a vjerujem da su ove djevojke zadovoljile ukuse naše publike, koja zna rukomet", zaključio je Dragan Adžić.

Poslije tri kola Podgoričanke imaju dva boda, osvojena na premijeri protiv Bitingahajma u „Morači“. Francuskinje su sa druge strane ubjedljivi lider grupe sa maksimalnih šest bodova.

Budućnost i Mec igraće u subotu od 19.30.

Bonus video: