treći crnogorski desni bek u bundesligi

Vrijeme je za najjaču ligu na svijetu: Branko Vujović u Hanoveru

Mladi, 23-godišnji Nikšićanin, potpisao je ugovor sa Hanover Burgdorfom, timom koji je sezonu 2019/2020. završio na izvanrednom 4. mjestu. Crnogorski reprezentativac će stići na ljeto, a parafirao je saradnju do 2025. godine

9932 pregleda 5 komentar(a)
Foto: www.die-recken.de
Foto: www.die-recken.de

U Bundesligi, najjačem rukometnom takmičenju na svijetu, od naredne sezone igraće petorica Crnogoraca, a čak tri desna beka.

Kolegama po poziciji Stefanu Čavoru i Vladanu Lipovini, tj. golmanu Nebojši Simiću i lijevom krilu Milošu Vujoviću, pridružiće se Branko Vujović.

Mladi, 23-godišnji Nikšićanin, potpisao je ugovor sa Hanover Burgdorfom, timom koji je sezonu 2019/2020. završio na izvanrednom 4. mjestu.

Crnogorski reprezentativac će stići na ljeto, a parafirao je saradnju do 2025. godine.

Vujović je već sedmu sezonu član Kjelcea, za koji je ove godine dao 21 gol u Ligi šampiona. Poljski klub ga je dvije godine slao i na pozajmicu u Celje.

"Drago mi je što možemo da predstavimo željeno rješenje na poziciji desnog beka. Uprkos svojoj mladosti, već je imao mnogo nastupa za Celje i Kjelce u Ligi šampiona, tako da možemo da se radujemo beku s mnogo međunarodnog iskustva ", rekao je sportski direktor Sven-Seren Kristofersen.

Zadovoljan je i trener Kristijan Prokop, koji je ranije bio selektor Njemačke.

"Jako sam srećan zbog potpisivanja ugovora sa Brankom Vujovićem. Smatram da će se jako dobro uklopiti u naš tim, može da se brani u različitim zonama i izuzetno je opasan u napadu. Pomoći će nam da još napredujemo, a mislim da će se i on razvijati u Hanoveru", naglasio je Prokop.

Vujović je jedan od najboljih mladih desnih bekova Evrope, ali u Kjelceu ima problem da se izbori za veću minutažu, jer se za mjesto bori sa jednim od najboljih igrača svijeta na toj poziciji, Aleksom Dujšebajevim.