svjetsko prvenstvo za rukometašice

Sanja Premović: Kada poslušamo Bojanu i Maju sve bude kako treba

Ostala su još dva meča, a nema rezultatskog značaja u duelima sa Rusijom (subota 15.30) i Poljskom

3948 pregleda 2 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Ženska rukometna reprezentacija ostala je bez šansi za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali nije završila nastup na Svjetskom prvenstvu.

Teško je, međutim, igrati utakmice bez rezultatskog značaja, posebno nakon bolnog poraza od Srbije 27:25 u prvom meču druge faze, u meču u kome su vodile i diktirale ritam 50 minuta.

"Moramo da se izdignemo zbog nas i zbog toga što nas čeka u budućnosti", kazala je Sanja Premović.

"Lavice" su protiv Srbije imale sve što je potrebno za pobjedu do posljendjih deset minuta, iako su u drugom poluvremenu bile znatno slabije nego u prvom...

"Teško je, poraz je bolan. Odigrale smo dva različita polivremena, u prvom smo imale dobru energiju, dobru igru. U drugom različita slika, promašile smo mnogo zicera, imale propuste u odbrani. Tako je kako je, moramo da izvučemo pouke", rekla je Sanja Premović.

Šta se dogodilo u finišu...

"Osjetila se nesigurnost, sve je povezano... Promašene šanse, loša odbrana, sve se nadovezalo. Posljednjih pet minuta je prelomilo utakmicu", kaže Premović koja je postigla četiri gola.

Ostala su još dva meča, a nema rezultatskog značaja u duelima sa Rusijom (subota 15.30) i Poljskom.

"Nemamo vremena da žalimo, ne možemo da promijenimo ništa, ali imamo šansu da se pokažemo u boljem svijetlu. Važno je da poštujemo sve što dogovrimo, kada uradimo to što nam Bojana i Maja kažu sve bude kako treba. Ako budemo prave i na nivou iz prvog dijela sa Srbijom, ako budemo imale energiju, sve je moguće", zaključila je Premović.