"Lavice" moraju da nađu motiv protiv Rusije i Poljske

Crnogorske rukometašice danas igraju sa Rusijom (15.30) nakon što su u četvrtak porazom od Srbije izgubile šanse za plasman u četvrtfinale SP

10385 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Težak dan je iza crnogorskih rukometašica, dan u kojem su mislile više na ono što je bilo nego na ono što slijedi. Jer, poraz od Srbije u četvrtak je “ubio” svaku nadu o eventualnom plasmanu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Španiji.

Odlazak među osam najboljih bi bio veliki uspjeh za “lavice” i sastav u kojem su otputovale u Granoljers, ali četrdesetak minuta dobrog rukometa u duelu sa Srbijom nije bilo dovoljno da se upiše pobjeda - rival je slavio 27:25, iako je naša selekcija dugo vodila, na poluvremenu imala i prednost od četiri gola...

Do kraja će Crna Gora igrati još dvije utakmice - prva je danas od 15.30 sa Rusijom, posljednja u ponedjeljak sa Poljskom.

- Moramo da se izdignemo zbog nas i zbog toga što nas čeka u budućnosti - kaže Sanja Premović i osvrće se na duel sa Srbijom:

- Teško je, poraz je bolan. Odigrali smo dva različita polivremena - u prvom smo imali dobru energiju, dobru igru, a u drugom različita slika. Promašili smo mnogo zicera, bilo je propusta u odbrani. Tako je kako je, moramo da izvučemo pouke - istakla je Premović.

Šta se dogodilo u finišu - nije lako objasniti.

- Osjetila se nesigurnost. Promašene šanse, loša odbrana, sve se nadovezalo jedno na drugo... Posljednjih pet minuta je prelomilo utakmicu - navela je Premović koja je protiv Srbije postigla četiri gola.

Koliko god bilo teško, “lavice” moraju da pronađu motiv za posljednje duele...

- Nemamo vremena da žalimo, ne možemo da promijenimo ništa, ali imamo šansu da se pokažemo u boljem svjetlu. Važno je da poštujemo sve što dogovorimo, kada uradimo to što nam Bojana Popović i Maja Savić kažu - sve bude kako treba. Ako budemo prave i na nivou iz prvog dijela sa Srbijom, i ako budemo imale energiju, sve je moguće - jasna je Premović.

Golmanka Marina Rajčić, koja je imala nekoliko fantastičnih odbrana protiv Srbije, ne krije razočaranje.

- Borili smo se cijelu utakmicu, vodili i na kraju izgubili dobijen meč. Poraz od Francuske nam je lakše pao, jer smo izgubili od boljeg rivala, a protiv Srbije smo napravili dosta grešaka i nismo bili na nivou tog duela sa Francuskinjama - rekla je Rajčić.

Rusija je protivnik koji se poštuje.

- Imamo šansu da pokažemo koliko možemo, da radimo dobre stvari za buduće akcije. Iscrpljene smo i psihički i fizički i biće jako teško. Ruskinje imaju jake bekove i veoma dobre šutere, ali mi jedva čekamo utakmicu. Želimo da popravimo osjećaj i mislim da je najvažnije da igramo onako kako znamo i kako umijemo, kako bismo prvenstvo završili na pravi način - zaključila je Rajčić.

Bonus video: