Bojana Popović: Ušle smo mlako, 2. poluvrijeme je bilo odlično

„Ruskinje su dosta pogodile sa krila, propustile smo da prekinemo prenos lopte, da ne dođu do šansi. Nismo se snašle, a dogovor je bio da se u 2. poluvremenu borimo, da budemo kompaktnije”, rekla je selektorka za RTCG

5708 pregleda 21 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Selektorka Crne Gore Bojana Popović je zadovoljna samo 2. poluvremenom utakmice sa Rusijom.

„Lavice” su izgubile i četvrti meč na Svjetskom prvenstvu u Španiji, ovog puta 31:25, a presudio je veoma loš početak.

„Drugo poluvrijeme je bilo odlično, željele smo da tako bude i u prvom, ali nije. Mlako smo ušle u prvih 15-20 minuta, u odbrani igrale bez faula. Ruskinje su dosta pogodile sa krila, propustile smo da prekinemo prenos lopte, da ne dođu do šansi. Nismo se snašle, a dogovor je bio da se u 2. poluvremenu borimo, da budemo kompaktnije”, rekla je selektorka za RTCG.

Drugo poluvrijeme je bilo znatno bolje od prvog.

„Pustile smo ih da šutiraju više spolja, a uzele smo dosta lopti. Bilo je kikseva tranzicionih, ali ne možemo da zamjerimo igračicama. Borba u 2. poluvremenu je bila fantastična, time bi trebalo da se vodimo. Pokušale smo opet sa dvije pivotkinje, jer su Matea i Itana vidno najumornije, finte koje imaju u repertoaru ne fukcnioniošu kad su noge teške”.

U nastavku je sjajna u napadu bila Tatjana Brnović, koja je na kraju stigla do sedam golova.

„U 1. poluvremenu smo pričale o tome da ruska odbrana ne kontroliše dobro pivotkinju, da može da bude dosta prostora za nju. Kada su u nastavku djevojke igrale mirne glave, vidjele su taj prostor, a Tanja je sve lopte lijepo realizovala. I Đina Malović je odigrala odličnu utakmicu, a dobila je dosta prostora da pokaže šta i koliko može”, zaključila je Popovićeva.

Bonus video: